L’ACTUALITAT BLAUGRANA

Xavi, abans del Girona-Barça: «Els vals de tranquil·litat duren dos o tres dies»

El tècnic blaugrana ironitza que perdre a Montilivi seria «una hecatombe tremenda», tot i que preveu un partit «molt dur» davant un Girona «que fa coses molt interessants»

Xavi, abans del Girona-Barça: «Els vals de tranquil·litat duren dos o tres dies»

Alejandro García / Efe

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa dies que Xavi Hernández repeteix que el Barça passa pel millor moment des que ell és al capdavant de l’equip. Ho diu des de la conquesta de la Supercopa d’Espanya amb la qual ell, com a entrenador, es va treure un pes de sobre. Aquest primer títol ha arribat, a més, en una ratxa de bons resultats que mantenen l’equip líder a la Lliga i classificat per a la semifinal de copa.

Però Xavi sap que aquells moments, sobretot els positius, són efímers. «Els vals de tranquil·litat aquí duren dos o tres dies», va dir amb el somriure de qui està habituat a la volatilitat que envolta el club, sense gens d’amargor per la brevetat amb què dura la felicitat de l’entrenador. Sap i entén perfectament que si el Barça no guanya al Girona «serà una hecatombe tremenda». Així va definir l’exageració que s’analitzen els mals resultats.

Notícies relacionades

«El Barça té això, que no coneix un terme mitjà: o és eufòria o és derrotisme», va comentar. Ho va viure com a futbolista i ara ho pateix com a entrenador. Pel seu càrrec, ha de vetllar encara més perquè es mantingui al vestidor «l’equilibri emocional» a l’hora d’assumir triomfs i derrotes.

Allò d’hecatombe va sonar a exageració per tal com el Barça no perdria el liderat, per exemple, amb tres punts d’avantatge sobre el Madrid. A més, no hauria de ser catastròfic per l’alta consideració que té el tècnic blaugrana respecte al seu rival. «El Girona és un equip valent que fa coses molt interessants», va dir Xavi, «és un dels equips que més m’agraden». «És una sortida molt difícil, molt dura», va afegir. Però això no evitarà les crítiques si el Barça perd aquest dissabte.