ACTUALITAT BLAUGRANA

El FC Barcelona demanda LaLiga per impedir-li ampliar un 15% la massa salarial

El FC Barcelona demanda LaLiga per impedir-li ampliar un 15% la massa salarial
1
Es llegeix en minuts
EFE

El FC Barcelona ha demandat LaLiga per impedir-li ampliar en un 15% la seva massa salarial, com poden fer els 38 clubs que van votar a favor de l’entrada del fons CVC Capital Partners per a la creació de LaLiga Impuls.

El Barça ha interposat una demanda contra LaLiga al Jutjat Mercantil número 7 de la capital catalana de la qual la patronal dels clubs va tenir coneixement dilluns, segons avança Efe.

El Barça denuncia que no pot competir en igualtat de condicions amb els altres 38 clubs de la Lliga que a l’agost del 2021 van firmar l’acord amb CVC. Els altres tres que es van negar a recolzar el projecte van ser el Reial Madrid, l’Athletic Club i l’Eivissa.

Diferents regles

Aquest acord, pel qual LaLiga va cedir a CVC el 10,95% del seu negoci a canvi de 1.994 milions d’euros, va permetre crear LaLiga Impuls, que contempla que el 70% dels fons rebuts pels clubs cada temporada s’han d’invertir en infraestructures.

Un altre 15% s’ha de destinar per reduir el deute financer, mentre que el 15% restant els clubs poden utilitzar-lo per ampliar el límit salarial de les seves plantilles esportives.

Notícies relacionades

El Barcelona entén que, en la situació actual, no pot competir amb les mateixes regles que la resta de clubs pel que fa a les condicions de ‘fair play’ financer. Ja que no pot ampliar el límit salarial de la seva plantilla en aquest percentatge i desconeix respecte a quin pressupost o partida d’ingressos podria fer-ho, si arribés el cas.

Això és el que, segons l’entitat catalana, l’ha portat a reclamar judicialment el que considera un dret que LaLiga li impedeix exercir.