FUTBOL

Florentino i Laporta treuen múscul: «La Superlliga no està morta»

Bernd Reichart, CEO d’A22, empresa promotora de la Superlliga, va defensar el projecte en presència de Florentino Pérez i Joan Laporta i després de l’opinió emesa per l’advocat general de la TJUE.

Florentino i Laporta treuen múscul: «La Superlliga no està morta»
2
Es llegeix en minuts

Bernd Reichart, CEO d’A22, l’empresa promotora de la Superlliga, va comparèixer en un esmorzar organitzat pel Nueva Economía Fórum per explicar la postura dels promotors de la nova competició davant l’atenta mirada de Florentino Pérez i Joan Laporta, que escenificaven així la determinació dels fundadors de la Superlliga de portar-la endavant hores després que l’advocat general de la Unió Europea es posicionés a favor de les tesis de la UEFA.

Reichart va fer-ne una interpretació optimista des del punt de vista de la Superlliga i va apuntar que «és l’opinió de l’advocat general, però la sentència arribarà a la primavera. És important explicar el concepte legal del que ha passat i del que vindrà. La Superlliga no està morta, està molt viva. La nostra missió és millorar les competicions europees de futbol, una missió il·lusionant i necessària.»

2023, clau

El CEO de la Superlliga, amb Florentino Pérez i Joan Laporta asseguts a primera fila, es va mostrar categòric davant els rumors que donen per liquidada la iniciativa que lideren el Reial Madrid, el FC Barcelona i el Juventus: «Confio que el 2023 sigui l’any en què es consagri la lliure competència en el món del futbol. Cal unir la gent en aquesta gran passió; aquest és el meu desig».

Després de Reichart va parlar Luis Alonso, representant del despatx Clifford Chance, que assessora la Superlliga: «Cal entendre què és la UEFA. És una associació privada, no està reconeguda oficialment, té capacitat d’autoregular-se i hi ha articles als seus estatuts que limiten la llibertat dels clubs. Tenim una opinió de com s’ha de tractar això, que és el que està en joc en el Tribunal de Justícia de la Unió Europea».

L’alemany va repetir un missatge molt utilitzat per Florentino en les seves aparicions: «Un jove de 18 anys veu 300 hores de futbol al FIFA 23 i només 10 hores de futbol real. Un partit de Champions genera 10 vegades més audiència que un partit intranscendent. No ens conformem que en vegin el resum a TikTok. Desaprofitem que els joves recolzen una proposta com aquesta. Cal donar-los el que demanen». 

Notícies relacionades

Reichart també va enviar un missatge a Javier Tebas i a la UEFA. Del primer va dir: «Cada vegada que parla el president de LaLiga sabem més del nostre projecte. Parla fins i tot d’un format quan no és així. Continua parlant de projecte tancat quan no és així. L’advocat general parla obertament que és legal jugar, crear i participar en altres competicions. Ningú parla de no jugar les lligues nacionals. No entenc el president de LaLiga». I la institució que dirigeix Aleksander Ceferin li va dedicar les següents paraules: «La UEFA es creu les Nacions Unides. Hi ha competicions que qüestionen la seva pròpia legalitat i s’adapten als temps que corren».

A l’esmorzar va faltar Andrea Agnelli, expresident del Juventus, que va dimitir del seu càrrec recentment per problemes legals per un suposat frau de comptes en el club. El CEO de la promotora el va excusar advertint que no va poder sortir de Torí i que Vincenzo Ampolo el substitueix en el seu lloc.