ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça desmenteix que el fill de Laporta, que és agent futbolístic, hagi facturat operacions amb el club

El Barça desmenteix que el fill de Laporta, que és agent futbolístic, hagi facturat operacions amb el club

DAVID RAMIREZ

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona ha sortit al pas, en previsió que la bola es fes gran, d’un rumor que corria per la ciutat i al qual una informació d’‘El Confidencial’ li va donar vol. Va publicar aquest mitjà que una firma d’intermediació de jugadors d’un fill de Joan Laporta havia participat aquest estiu en fitxatges del Barça. Ho hauria fet a través d’una empresa creada al juliol junt amb l’exfutbolista de l’Espanyol i agent FIFA Raúl Verdú. Diu el Barça en el seu comunicat que no és cert i avala el seu desmentiment amb el resultat d’una investigació interna de l’àrea de Compliance.

Segons la informació d’‘El Confidencial’ i de què alguns mitjans s’havien fet ressò, Joan Guillem Laporta Echevarría, conegut com a Guim, de 25 anys, va inscriure juntament amb Verdú en el Registre Mercantil la societat Top Level Football 77 amb l’objectiu de gestionar i representar esportistes. Verdú va explicar que la societat es va crear per «facilitar que jo i Guim puguem cobrar un salari pels serveis que prestem a Fali Ramadani», un superagent de futbolistes d’origen albanès, però de moment l’empresa encara no està facturant i que es troba inactiva. En la informació s’assegurava que Verdú va participar, per exemple, en la contractació de Marcos Alonso, fitxat aquest estiu pel Barça al Chelsea a canvi d’uns 8 milions d’euros. També s’asseverava que Verdú representa el jugador del Barça de la categoria cadet A Marc Bernal.

Vulneració del codi ètic i la legislació

El Barça, en el seu comunicat, nega qualsevol relació comercial amb Top Level Football 77. Explica que va obrir fins i tot una investigació, ja que els fets denunciats constituirien un incompliment de la normativa interna del club, del Codi Ètic i de la legislació vigent en matèria de conflicte d’interessos i autocontractació, prohibida expressament en el Decret de les Entitats Esportives de Catalunya, que indica que els directius no poden «contractar per mitjà de les seves empreses, o en nom de tercers, altres dels seus cònjuges, persones vinculades amb una relació de convivència anàloga i dels seus descendents o ascendents».

La investigació interna va incloure, segons la nota del Barça, una sèrie d’entrevistes a l’àrea esportiva, avla de finances, al mateix Laporta i també al seu fill. Després d’elles s’arriba a la conclusió que «en cap cas Guim Laporta ha participat en les operacions d’intermediació per als traspassos o cessions d’Alonso-Lenglet-Dest (ni cap altra)». Mateu Alemany, també entrevistat, assegura que Guim mai ha pres part de cap negociació de cap operació.

Respecte al jugador del cadet A, la nota conclou que efectivament està representat per Raúl Verdú en exclusiva, per ser amic personal del pare del jugador.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància, segons va informar el programa de la cadena SER ‘Què t’hi jugues’, que els fills dels directius Rafael Yuste i Xavier Puig també es dediquen a la intermediació de futbolistes, tot i que tampoc s’ha acreditat una vinculació dels seus negocis amb el FC Barcelona

No és la primera vegada que la relació del cercle familiar del president amb el club adquireix rellevància. Laporta va promoure una reforma del codi ètic intern per aplanar el camí perquè la seva germana Maite Laporta s’integrés al club en un càrrec de nova creació que reporta precisament al Compliance Officer, l’oficina que vetlla pel compliment de les normatives internes. I la seva cosina Marta Segu i Estruch va entrar a dirigir la Fundació, on ja havia treballat en l’anterior etapa presidencial de Laporta.

Temes:

Joan Laporta