«EM VAIG TREURE UN PES DE SOBRE»

¿Per què se sent alliberat Piqué?

¿Per què se sent alliberat Piqué?

Jordi Cotrina

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Gerard Piqué li ha caigut tot en aquests «sis mesos difícils» que ha viscut. Tot és tot. La seva vida, tal com la tenia muntada, va quedar desmuntada, tant en el terreny personal (divorci amb Shakira, la mare dels seus dos fills) com en l’esportiu, en què Xavi ja el va advertir que seria l’últim de la fila.

Però ell creia que, un cop més, revertiria l’ombrívol paisatge fins a dominar l’escena. Al veure que no podia, cansat, a més, de les intrigues palatines que sacsegen les entranyes del Camp Nou, encara no explicades del tot, acorralat per un triangle de personatges (Laporta, Alemany i Xavi), va decidir abandonar el futbol i posar ordre en la seva vida.

Piqué es va alliberar. Per una nit, l’última amb la seva gent, es va sentir com sempre havia sigut abans d’entrar en aquest fosc escenari en què semblava haver perdut la credibilitat i autoritat del seu discurs.

Se’n va com ha volgut, dominant el relat, capaç com ha sigut de canviar els xiulets del Camp Nou fa 15 dies –era al mig del debat, sota sospita, criticat, assenyalat i fins i tot massacrat– per una nit irrepetible en què va viure un comiat singular. Gens artificial o impostat. No hi va haver pompa ni mercadotècnia perquè va reunir la unanimitat autèntica de qui és, i va ser tractat, com una veritable llegenda. 

Cant al retorn

La nit de dissabte es va establir una connexió es diria que màgica entre milers de culers, hi havia 92.605 testimonis privilegiats que representaven milions i milions de barcelonistes, i Piqué. Tots fusionats en un comiat del qual no s’endevinen precedents ni, per tant, hi pot haver comparacions.

Senzill i elegant adeu, sense intermediaris que perjudiquessin el missatge, com va passar amb l’emotiu vídeo amb què el defensa va tornar a recuperar la iniciativa. Se n’ha anat quan no se’n volia anar. Però ja parla de tornar, una cosa que no és gens habitual.

«En aquesta relació de tant amor i tanta passió entre el Barça i jo crec que era el moment de deixar-nos un espai i deixar-nos una mica d’aire»

Piqué, jugador del Barça

«Mai havia pensat a anar-me’n, sempre penses: ‘Va, un any més’. No, no pensava en la retirada», va confessar gairebé dues hores després de viure una nit irrepetible i perfecta perquè va ser ideada i construïda per ell mateix. «Em vaig treure un pes de sobre, han sigut sis mesos molt difícils per mi. Molt difícils», li va confessar Piqué a Juan Carlos Unzué a través de les càmeres de DAZN, revelant l’«alliberament» que li va suposar explicar a tothom el secret que estava niant des de feia bastant temps, conscient que si no feia ell el pas al costat l’obligarien a fer-lo.

No es volia retirar, però va haver de fer-ho a correcuita, el 5 de novembre d’una jornada de Lliga de tardor dibuixant una posada en escena totalment al marge del club. Laporta, Alemany i Xavi sabien el que estava tramant, però no quan ni com Piqué ho faria públic.

«Ell mai se n’anirà dolgut del Barça, aquesta és la nostra casa», va remarcar Amador Bernabéu, exvicepresident blaugrana en la directiva de Josep Lluís Núñez i avi de Piqué. L’avi que el va fer soci tot just néixer. «Però una cosa són les persones i una altra el club», va remarcar després l’exdirigent s la cadena SER revelant les ferides que queden amagades després de la diplomàcia dels gestos (Laporta li va entregar una placa en la intimitat de la llotja del Camp Nou), sense poder dissimular la incomoditat que ha presidit aquest trist final.

Gerard com Pep

Notícies relacionades

Trist perquè Piqué ha entès la necessitat de marxar abans que el facin fora. Va servir un argument similar, tot i que paraules diferents, això sí, a l’esgrimit per Pep Guardiola quan va abandonar el Camp Nou el 2012. «Me’n vaig perquè ens farem mal», va al·legar llavors el tècnic. «En la vida quan et fas gran te n’adones que, de vegades, estimar és deixar anar», va argumentar el central.

«En aquesta relació de tant amor i tanta passió entre el Barça i jo crec que era el moment de deixar-nos un espai i deixar-nos una mica d’aire», va confessar Piqué, ja alliberat. Alliberats queden també Laporta i Alemany perquè es deslliuren de la fitxa més alta i tenen diners per fitxar i alliberat queda Xavi de la complexa gestió dels anys finals de Gerard, un líder rebel i incontrolable. I el Barça s’allibera perquè des de l’autenticitat es va reconciliar amb Piqué.