XAVI: «ÉS UN JUGADOR QUE M’AGRADA MOLT»

Marc Casadó, l’aprenent de Busquets

Marc Casadó, l’aprenent de Busquets

Afp

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Quan era petit es fixava en Xavi. Però després, al ser inclòs al cor del mig del camp, va canviar la seva mirada. «Cada cap de setmana em fixo en Busquets, en els seus moviments, en les coses que fa per aprendre’n d’ell, perquè és un jugador brutal», va admetre un feliç Marc Casadó, jugador del Barça Atlètic, després del comiat amb un triomf insuls contra el Viktoria Pilsen (2-4).

Té 19 anys i el seu ofici és migcampista defensiu, per molt que Xavi l’elogiés en el seu rol de lateral dret amb el qual es va estrenar en un amistós de pretemporada a Olot amb el primer equip. Nascut a Sant Pere de Vilamajor, el futbolista pertany al valuós planter de la Damm, un dels millors clubs formatius d’Espanya. Fa sis anys, el Barça el va reclutar per al seu debut com a blaugrana a l’Infantil A.

A partir d’allà, Casadó, que no és alt (fa 1,72 m) però guanya duels aeris amb facilitat, ha anat fent caure portes fins a creuar la de la Champions a Pilsen quan els músculs de Kessié es van esquinçar en l’inici d’una conducció ofensiva cap al camp del Viktoria. Llavors, Xavi es va girar cap a ell i li va ordenar sortir a Europa, tot i que fos la nit d’un trist comiat de l’elit.

Un joc «pulcre»

Amb prou feines va estar 23 minuts al camp. Suficients per percebre la «pulcritud», paraula amb què el va definir el tècnic, que mostra en el seu joc. Va demanar la pilota com reclama el seu ofici (va fer 35 tocs) i la va protegir amb carinyo (només en va perdre quatre) amb una excel·lent mitjana d’encert en la passada (89,7%) a més de guanyar dos dels tres duels en què va competir.

«M’he sentit molt còmode. Ha sigut un somni debutar en la Champions», va afirmar el jugador a qui Rafa Márquez ha donat la clau del mig del camp del filial. Però Xavi el veu per fer moltes més coses que ser el mig centre, una posició en la qual Busquets s’ha sentit, i amb tota la raó del món, l’únic amo des de fa gairebé tres lustres.

El Barça ha viscut còmode, excessivament còmode amb ‘Busi’. Tant, que no ha sabut preparar la seva successió. I n’ha tingut temps. Temps que no ha utilitzat amb encert. Ara, amb el capità enfilant la seva última temporada de contracte (acaba el 30 de juny del 2023) i el DNI marcant els 34 anys de contracte, no hi ha relleu per a ell. Ni a la plantilla. Ni s’entreveu al mercat malgrat que Xavi està seduït per la qualitat que irradia Martín Zubimendi, que acaba de renovar per la Reial Societat fins al 2027 amb una clàusula de 60 milions.

«Casadó pot jugar de lateral, fins i tot de central en una emergència. És un futbolista que a mi m’agrada. M’agrada perquè competeix, és un pivot que dona equilibri i guanya duels»

Xavi, tècnic del Barça

«Casadó m’agrada molt, és pulcre amb la pilota, és guanyador», va reconèixer el tècnic després de permetre-li disfrutar dels seus primers minuts al Barça. «Xavi m’ha dit que jugués la pilota com sé i que fos intens defensivament», va revelar el jove. Dit i fet. Ni mitja hora, però va complir amb tot el que li va reclamar l’entrenador, que té un pla per a Casadó, que va molt més enllà de la seva condició de mig centre.

Renovat fins al 2024

Notícies relacionades

«Pot jugar de lateral, fins i tot de central en una emergència. És un futbolista que a mi m’agrada. M’agrada perquè competeix, és un pivot que dona equilibri i guanya duels. A mi, especialment, m’agrada», va recalcar en un parell d’ocasions el tècnic sobre un jove que va renovar aquest estiu passat fins al 2024.

El Barça, mentrestant, encara medita la ruta que ha d’emprendre, i amb qui, quan Busquets abandoni el Camp Nou. De tant viure bé amb ell s’ha oblidat que necessitava un recanvi sòlid i fiable perquè la seva marxa no generi un buit que necessiti anys i anys per omplir-se. Per si de cas, Casadó, el nen que admirava Xavi i aprèn amb ‘Busi’, es va deixar veure.