La bèstia negra dels blaugranes

El nefast balanç del Barça davant el Bayern dels últims anys

  • El conjunt blaugrana ha perdut vuit dels últims nou partits de la Champions League davant el campió alemany

  • El gegant bavarès s’ha imposat en els últims sis enfrontaments directes, en els quals l’equip català ha marcat quatre gols i n’ha encaixat 22

El nefast balanç del Barça davant el Bayern dels últims anys

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa temps que el Bayern de Munic s’ha consagrat com el malson del Barça en la Champions League. El campió alemany és una autèntica bèstia negra per al conjunt blaugrana, fins al punt que el balanç dels últims anys en els enfrontaments directes entre tots dos equips és demolidor.

Des del curs 2012-2013, el còmput global dels duels directes es desglossa en un sol triomf per al Barça i vuit victòries per al Bayern. Si la inèrcia ja per si mateixa és clarament favorable a l’equip alemany, la balança s’ha decantat encara més –per no dir del tot– en els últims temps.

Tots dos conjunts s’han enfrontat sempre en duels de la màxima competició continental, ja sigui en fase de grups (com els dos últims anys), quarts de final (el dia del famós 2-8) o semifinals (en dues ocasions).

L’única alegria davant el Bayern en l’última dècada va ser en l’anada de les semifinals de la Champions League (3-0) del curs 2014-2015, l’última edició en la qual el Barça es va proclamar campió. Els de Luis Enrique van perdre en la tornada a Munic (3-2), però van passar a la final de Berlín pel global de l’eliminatòria (5-3), en què es van imposar a la Juventus de Torí (3-1).

Els últims sis partits, fatídics

Especialment dramàtic és el balanç en els últims sis duels directes, ja que el Barça compta els seus partits per derrotes, saldades amb quatre gols a favor i 22 en contra. En aquest cas, la mitjana de gols encaixats és de 3,6 per partit.

Sagnia defensiva

Notícies relacionades

Un capítol a part mereix la quantitat de gols que ha encaixat el Barça en aquests nou partits davant el Bayern. En total, la xifra s’eleva fins als 29, és a dir, una mitjana de 3,2 gols rebuts per partit.

D’altra banda, l’apartat golejador continua estant molt per sota de les expectatives: set gols a favor en nou partits (0,77 gols a favor per partit).