EL PARTIT DEL CAMP NOU

Un Barça menor se salva per la falta de punteria del Celta

Jordi Cotrina

Un Barça menor se salva per la falta de punteria del Celta

Un gol de Pedri en el primer temps permet que l’equip blaugrana retingui el liderat després d’un partit mediocre i en què el va aclaparar l’equip de Vigo.

4
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Un Barça diminut va aconseguir una victòria que, lluny de reforçar l’autoestima, va alimentar els complexos. El Celta va aclaparar l’equip de Xavi al Camp Nou i no va capgirar el marcador perquè el concepte sort és molt més poderós del que agrada reconèixer en futbol. Pedri va marcar en el primer temps i n’hi va haver prou per conservar el liderat, però la repassada que va patir per part de l’equip gallec en una segona meitat depriment no permetrà sentir-se enfortit de cara al crucial partit de dimecres contra l’Inter.

Fa esgarrifar pensar el que hauria sigut del Barça si hagués tingut davant atacants més acreditats, com Lautaro Martínez sense anar més lluny. Ter Stegen va posar el cos de totes les posicions possibles per interrompre el gol que el Celta es va merèixer amb escreix. Els jugadors de Vigo se’n van anar de Barcelona desesperats. I els del Barça, disgustats. Necessitaven guanyar amb certa convicció i no va ser així. Van guanyar, però l’equip va donar la imatge d’un flam. Tremolós fora de mida.

Que Xavi volia que els seus jugadors xutessin més a porta es va veure abans del partit, en els exercicis d’assaig. Un quatre contra quatre en què els atacants combinaven i obrien foc des de fora de l’àrea. Va començar l’enfrontament i Xavi es va empipar aviat per una jugada en què es va malgastar una oportunitat de xutar. L’entrenador va fer el gest amb el puny que sol indicar que s’ha d’anar de cara a barraca. Raphinha ho devia veure, perquè va ser el primer a carregar el canó. El gol va estar a prop.

El gol que va obrir la closca en què es va refugiar el Celta va venir d’una carrera a l’espai de Gavi, que va picar pedra com acostuma a fer, va posar el ciment perquè no hi hagués fugues al migcamp, fort com és amb el seu cos petit, però a sobre va saber veure cap a on tocava córrer. La seva passada va acabar al peu de Pedri després d’un matusser rebuig d’Unai, defensa del Celta. El seu segon gol del curs.

Pedri i Gavi van salvar el Barça

Gavi i Pedri han sigut per al Barcelona com la Grossa de Nadal per a una família a punt del desnonament. El dia que l’assemblea de compromissaris decidia que farà falta alguna venda d’actius més per pintar de verd els números vermells, els dos adolescents que van aparèixer de forma imprevista van estirar d’un equip que necessitava una actuació que apugés l’autoestima. El que espera a la cantonada convé afrontar-ho amb els bioritmes alts. No serà així, veient com es va desenvolupar la nit.

Per una vegada un partit contra el Reial Madrid –el cap de setmana que ve al Bernabéu– no resulta prioritari. Dimecres el Barça es juga contra l’Inter la pervivència a Europa, i felicitat, prestigi, diners... La temporada, en resum. Millor no imaginar un fiasco. Amb aquesta idea, Xavi va preservar un dels dos centrals drets, Eric Garcia, i va desplegar la proveta dels assajos, situant Marcos Alonso al costat de Piqué. Balde, com a Mallorca, va tornar a jugar a la dreta i amb Alba al lloc de sempre, la presència dels tres laterals esquerrans van donar color a l’alineació.

Balde va complir com va poder, Alonso va ser solvent i Alba va fer d’Alba dels últims temps, un lent declivi. Tots ho van passar malament en la segona part, amb la sortida d’un Celta que mossegava. Es va treure les dents de llet i es va incrustar una dentadura de fera. Va perdonar unes ocasions flagrants, salvades entre l’atabalament d’uns i altres. Un bany en tota regla. El joc blaugrana en la represa va resultar tan descoratjador que Xavi va ordenar tres canvis de cop al quart d’hora.

Fora Pedri, fora Raphinha i fora Ferran, que constata el frau del seu fitxatge un partit rere l’altre. Va poder marcar en un parell d’oportunitats i, com sempre, aigua. Això en la primera part, quan el Barça tenia contra les cordes el Celta, quan sense fer caure la bava a ningú, dominava els temps del matx, els jugadors es posicionaven amb criteri i tant la pressió alta com la recuperació ràpida funcionaven. No va ser un vendaval, ni de bon tros, però la sensació era de control.

Notícies relacionades

Fins que va començar la segona part, en què es van invertir els papers. Que el Celta no empatés va constituir una injustícia per portar-la al Tribunal Suprem. L’encant del futbol, diran els barcelonistes. Maleïda punteria atrofiada, es queixaran els de Vigo. Fins i tot Aspas va fallar sol davant Ter Stegen. ¡Aspas, que les sol ficar totes! Ter Stegen es va fer gegant diverses vegades.

Eric va entrar per ajudar a enfortir la rereguarda i salvar el resultat. El partit se li va fer molt llarg al Barça. No va saber conservar la pilota i li va tocar patir com un equip petit, treient pilotes, salvant-se amb èpica, estirant la bota, posant el cos, alineant-se amb la sort en els rebots, en el mil·límetre que separa el fora de joc... El Celta va merèixer guanyar, no només empatar. Amb aquesta actitud, Europa s’allunyarà.

FC BARCELONA 1 - CELTA 0

Actualitzar

Fa 565 dies

Final del partido en el Camp Nou. Ter Stegen y el desacierto del Celta permiten al Barça seguir líderes.

Fa 565 dies

M.96. Parada de Ter Stegen que evita el empate del Celta.

Fa 565 dies

M.94. Poste de Paciencia que podría haber sido el empate del Celta.

Fa 565 dies

M.90. Seis minutos de añadido en el Camp Nou, con un Celta metido en el área del Barça.

Fa 565 dies

M.83. Aspas desperdicia una ocasión clarísima para empatar con un disparo directo a Ter Stegen

Fa 565 dies

M.74. Entra Carles Pérez al terreno de juego, ex jugador del FC Barcelona.

Fa 565 dies

M.69 Gol anulado al Celta por fuera de juego.

Fa 565 dies

M.62. Triple cambio en el Barça. Entran Dembélé, Ansu Fati y Frenkie de Jong por Raphinha,Ferran Torres y Pedri.

Fa 565 dies

M.59. El Celta está acercándose cada vez más a la portería de Ter Stegen. Gabri Veiga ha protagonizado una oportunidad muy clara tras un fallo de Ter Stegen al sacar el balón. El equipo gallego está logrando generar mucho peligro en este segundo tiempo.

Fa 565 dies

M.56 Ocasión muy clara para Oscar, que frena Piqué con la espalda.

Fa 565 dies

M.54 En el suelo ahora Marchesín en una ocasión clara de Lewandowski, pero anulada por el fuera de juego de Ferran Torres.

Fa 565 dies

M.50. Ter Stegen se queja de la espalda tras saltar para frenar un ataque del Celta. Calienta Iñaki Peña pero de momento el guardameta sigue en el campo.

Fa 565 dies

M.49. El Celta ha salido con mucho más carácter tras el descanso, y ha tenido tres ocasiones muy claras en apenas 4 minutos.

Fa 565 dies

M.46. Oscar falla una ocasión muy clara para empatar tras un centro muy acertado de Aspas.

Fa 565 dies

Comienza la segunda parte en el Camp Nou, con una asistencia de 81.525 espectadores.

Fa 565 dies

Fa 565 dies

M.37 Pedri vuelve a exhibir su calidad técnica deshaciéndose de toda la zaga del Celta, pero tras asistir a Ferran Torres, el delantero perdió el balón.

Fa 565 dies

M.32 Ocasión para Iago Aspas, pero el disparo sale por la derecha de Ter Stegen.

Fa 565 dies

M.17 GOOL DE PEDRI

El canario marcó el primer tanto del partido. Tras el rechace de un jugador del Celta -al centro de Gavi- Pedri remató para adelantar al Barça en el marcador.

Fa 565 dies

M.12 Primer disparo del Celta entre los tres palos. Sin problemas para Ter Stegen.

Fa 565 dies

M.10. Ocasión de Raphinha. Tras una falta sobre Ferran Torres, el delantero azulgrana lo intentó desde fuera del área. El disparo se marchó cerca del poste izquierdo tras la intervención del guardameta.

Fa 565 dies

M.7 Primera ocasión clara para el Barça, pero no llegó Ferran Torres. Superioridad azulgrana en estos primeros minutos de juego.

Fa 565 dies

Comienza el partido entre el FC Barcelona y el Celta en el Camp Nou.

Fa 565 dies

"Lo está haciendo muy bien. Este año ha dado el paso adelante que esperábamos por el talento que demostró en categorías inferiores. Estamos contentos por él y por su evolución", afirmó Mateu Alemany sobre Balde.

Carregar més