DES DEL JUNY DEL 2020

El Barça s’enfila al liderat, dos anys i gairebé quatre mesos després, després de la relliscada del Madrid

El Barça s’enfila al liderat, dos anys i gairebé quatre mesos després, després de la relliscada del Madrid

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Feia més de dos anys que el Barça no era líder a la Lliga. Dos anys, tres mesos i 18 dies. Era llavors Quique Setién l’entrenador. I Josep Maria Bartomeu encara exercia de president. L’empat del Madrid al Bernabéu contra l’Osasuna (1-1) ha permès a l’equip de Xavi enfilar-se al liderat aprofitant els seus espectaculars números. Està, amb 17 punts, igualat amb el Madrid, però els blaugrana mantenen una diferència de + 18 gols sensacional: 19 gols a favor i només un en contra que li permeten superar els blancs, que tenen una diferència de + 11 amb 18 gols marcats i set d’encaixats.

Feia, per tant, 91 jornades que el Barcelona no era al capdavant de la Lliga. I ho ha aconseguit gràcies a la fiabilitat defensiva que li proporciona Ter Stegen (sis de les set jornades amb la porteria a zero i només havent rebut un gol, el d’Isak, quan encara era jugador de la Reial Societat) i la contundent eficàcia de Lewandowski, que suma nou gols en un brillant inici de Lliga.

Jornada 29, temporada 2019-20

L’última vegada en què el Barça va ser líder va passar en la jornada 29 de la temporada 2019-20 quan gràcies al seu triomf contra el Leganés aconseguia els 64 punts i quedava el Madrid llavors segon, amb dos punts menys (62) després de derrotar el València (3-0).

El 16 d’octubre, clàssic al Bernabéu

Ha anotat, per exemple, el polonès el 50% dels gols que porta el Madrid en el campionat, a qui el penal fallat per Benzema –el va estavellar al travesser de la porteria de l’Osasuna– el va privar de continuar liderant.  Es manté la igualtat i amb el clàssic a tocar.

«¿Què ha faltat?», li van preguntar i es va preguntar Ancelotti després de l’empat contra l’Osasuna, la primera relliscada que comet el seu equip, que li costa quedar-se sense el liderat. «Ha faltat marcar el penal, habitualment Karim els marca. No ha sigut un partit espectacular. També en va fallar dos contra l’Osasuna la temporada passada. És un accident, sol passar en el futbol», ha dit el tècnic blanc.

«¿Què ha faltat? Ha faltat marcar el penal. Però no hem de buscar excuses amb l’aturada. La plantilla és molt bona, el partit no ha sortit com volíem. Estava guanyat, no vam tenir la sort de marcar el penal»

Ancelotti, tècnic del Madrid

«No hem de buscar excuses amb l’aturada. La plantilla és molt bona, el partit no ha sortit com volíem. Estava guanyat, no vam tenir la sort de marcar el penal», s’ha limitat a recalcar Ancelotti lamentant aquest error de Benzema, el tercer consecutiu que falla davant Sergio Herrera, el porter de l’Osasuna.

Notícies relacionades

Es jugarà el clàssic diumenge vinent 16 d’octubre al Bernabéu (16.15 h). Abans, queda una jornada en què el Barça rebrà diumenge vinent dia 9 el Celta al Camp Nou (21.00 hores) i el Madrid viatja al camp del Getafe (dissabte 8, 21.00 hores). Serà l’última jornada prèvia al primer gran duel directe entre tots dos clubs, igualats al capdavant del campionat.

Abans, però, l’equip de Xavi viatja a Milà on es juga el seu futur europeu disfrutant del sabor hegemònic que havia perdut en els últims 27 mesos. Una aroma que no disfrutava enredat com es trobava en múltiples problemes que van provocar primer la sortida de Setién, l’últim tècnic que va ser líder, i després la de Koeman.