MITJANA DE 81.890 ESPECTADORS PER PARTIT

El culer ha tornat i ja gairebé omple el Camp Nou

El culer ha tornat i ja gairebé omple el Camp Nou

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«El barcelonisme és més viu que mai». Xavi Hernández, el tècnic del Barça, està orgullós de la resposta del culer en aquest «notable inici» de temporada, com ell mateix l’ha definit. Notable perquè l’equip ha sumat 16 punts de 18 i és el líder provisional de la Lliga, a l’espera del desenllaç del derbi madrileny que es viurà entre l’Atlètic i el Madrid al Metropolitano, i notable perquè milers d’aficionats han tornat al seu temple.

El Camp Nou està cada dia que passa més ple. I això que els rivals que han trepitjat l’estadi blaugrana en aquesta arrencada de temporada no pertanyen a la zona noble de la Lliga. Ni tampoc de la Champions. Però l’aficionat, després de la pandèmia i la frustració de dos anys desconcertants, ha tornat a casa.

Queda com a prova l’assistència al duel amb l’Elx, fixada, segons dades oficials, en 85.073. Era un partit sense un atractiu especial perquè enfrontava l’equip de Xavi amb el cuer de Primera, però ni així ha deixat d’anar-hi l’aficionat.

«Hi ha il·lusió. I aquesta il·lusió es palpa a l’estadi, al carrer»

Xavi, tècnic del Barça

«Hi ha il·lusió. I aquesta il·lusió es palpa a l’estadi, al carrer», ha confessat Xavi, sorprès també perquè «hagin vingut 85.000 persones a l’estadi». Una xifra que reforça una tendència cada cop més ascendent. «La gent està endollada, el barcelonisme és present, més viu que mai. A més, està disfrutant perquè veu que ho donem tot, que correm, que lluitem...», ha dit el tècnic.

Rècord oficial del curs amb l’Elx

En els quatre partits oficials, el Camp Nou, amb una capacitat total de 99.354 aficionats, ha registrat grans entrades. En el debut de lliga contra el Rayo van ser 81.104 espectadors; en la visita del Valladolid a l’estadi culer es van reunir 83.972, mentre que l’estrena europea amb el Viktoria Pilsen, un altre rival sense renom, va congregar 77.411 persones.

El triomf sobre l’Elx, el cuer del campionat, s’ha convertit en el rècord oficial amb 85.073 aficionats, només superats pels 91.062 espectadors que es van donar cita en el Barça-City per combatre l’ELA, sota el lideratge de Juan Carlos Unzué. El Gamper contra el Pumas mexicà, un altre enemic anònim, va permetre la presència de 83.021 aficionats.

Notícies relacionades

Si s’inclouen aquests dos amistosos, la mitjana d’espectadors se situa en 83.607 aficionats perquè mig milió d’espectadors han acudit als sis primers partits de la temporada. Si només s’analitza els quatre partits oficials (tres de Lliga i un de Champions), la mitjana seria de 81.890 espectadors.

Per entendre el gran canvi n’hi ha prou de repassar els quatre últims enfrontaments de la temporada passada, en què es van reunir 230.561 espectadors al Camp Nou. Ara, en aquests quatre primers partits han sigut 327.560 espectadors. I encara no ha passat pel temple blaugrana cap equip classificat entre els 10 primers de la Lliga.