NI UN MINUT PER A LES ‘VAQUES SAGRADES’

Xavi: «Les plantilles guanyen títols; els onzes, no»

Xavi: «Les plantilles guanyen títols; els onzes, no»

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El culer torna a ser aquí. En els quatre partits oficials (Rayo, Valladolid, Viktoria Pilsen i Elx) s’han reunit 327.560 espectadors, que deixa la mitjana en els 81.890, xifra que confirma el retorn de l’aficionat al seu temple. I ho ha fet, a més, de manera molt sorollosa, connectat el poble culer al reconstruït Barça que està liderant Xavi des de la banqueta fins a portar-lo al liderat provisional amb el seu triomf contra l’Elx (3-0, amb dos gols de Lewandowski).

Tan reconstruït que ni un dels quatre capitans va trepitjar la gespa per jugar un minut. Busquets, Jordi Alba i Piqué eren a la banqueta i Sergi Roberto, amb molèsties físiques, es va quedar fora de la convocatòria.

Acabat el partit, amb un còmode 3-0 contra l’Elx, van aparèixer les ‘vaques sagrades’ per fer un entrenament específic. Els titulars estaven disfrutant de la dutxa i del reconfortant triomf, que certifica l’inici gairebé perfecte del Barça a la Lliga: 16 punts de 18 de possibles. I una impactant marca golejadora amb 18 gols a favor i només un en contra.

Notícies relacionades

«Som una plantilla molt àmplia, tothom està preparat per quan l’equip ho necessita», ha dit Xavi, indicant que «necessitem tot el grup i es tracta de fer família perquè jugui qui jugui estigui a l’altura». En aquest sentit, el tècnic ho té clar. «Les plantilles guanyen els títols, no els onze titulars», ha afegit l’entrenador del Barça. 

Un Barça on no hi va haver espai per als veterans perquè els joves (Pedri, Gavi, Balde, Ansu, Ferran Torres, Araujo, Kounde...) van conquerint el seu territori. Va acabar l’equip amb una mitjana de 21,9 anys, fet que delata aquest procés de rejoveniment absolut. Només Ter Stegen, amb 30 anys, i Lewandowski, amb 34, superen la trentena.