UN GOL ENCAIXAT EN 360 MINUTS

Ter Stegen: «Xavi ha recuperat el que volem ser»

Ter Stegen: «Xavi ha recuperat el que volem ser»

Efe / Julio Muñoz

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després d’una temporada, la passada, plena de problemes defensius, en què Ter Stegen va quedar sota sospita, el Barça ha recuperat la fiabilitat defensiva. Porta quatre jornades de Lliga i en tres, inclòs el 0-3 al Sevilla, ha deixat la porteria a zero. Hi ha molts factors que expliquen aquest substancial canvi, en què el porter alemany ha recuperat la seva figura essencial amb intervencions decisives. N’hi ha prou amb recordar la parada monumental a Rakitic al Sánchez Pizjuán quan el partit estava encara 0-0. No és la primera d’aquest tipus en aquest curs, prova que Ter Stegen ja se sent de tornada. 

«Xavi ha recuperat el que volem ser», ha dit el porter alemany, feliç que el Barça hagi recobrat mecanismes defensius que tenia perduts. Per començar, en res s’assembla l’actual defensa a la de la passada temporada. S’ha passat de l’Alves-Araujo-Piqué-Alba al Kounde-Araujo-Eric Garcia-Balde. O sigui, només sobreviu el central uruguaià.

«Després d’uns anys que no ho vam fer d’aquesta manera, Xavi ha recuperat el que volíem ser i ho està fent espectacularment», ha remarcat el porter blaugrana, que només ha encaixat un gol en aquestes quatre primeres jornades de Lliga, el que li va marcar Isak a Anoeta. Rayo, Valladolid i Sevilla es van quedar secs contra el Barça.

«En general, el 2022 ha sigut un bon any per mi, amb bones sensacions. A això ajuda que Xavi ha canviat coses que influeixen en el treball defensiu de l’equip i això m’afavoreix», ha reconegut Ter Stegen a Movistar, fent èmfasi en el fet que l’entrenador «té una idea molt clara de joc».

Notícies relacionades

I l’equip, segons el porter, està demostrant el seu compromís defensiu. «Al camp estem amb bones sensacions i, sobretot, per lluitar pel company que tenim al costat i per tot l’equip», ha afegit.

«Per nosaltres és molt important mantenir la porteria a zero. És important defensar l’àrea, tapar centres... Això ens dona molta seguretat. I el Marc està en un moment sensacional»

Xavi, tècnic del Barça

Tan clar que ha recuperat conceptes defensius que estaven perduts en el Barça, un equip que se sent poderós a la seva àrea, protegit com està per les valuoses mans de Ter Stegen. «Per nosaltres és molt important mantenir la porteria a zero. És important defensar l’àrea, tapar centres... Això ens dona molta seguretat. I el Marc està en un moment sensacional», ha dit el tècnic feliç després de la golejada al Sánchez Pizjuán.