EL PROJECTE 2022-2023

¿Quant s’ha gastat el Barça en el mercat d’estiu?

¿Quant s’ha gastat el Barça en el mercat d’estiu?
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Acabat el mercat, el Barça fa balanç d’un estiu durant el qual ha invertit 153 milions d’euros en la contractació de set jugadors (Raphinha, Lewandowski, Koundé, Christensen, Kessié, Bellerín i Marcos Alonso), tot i que quatre hagin arribat a cost zero al Camp Nou amb la carta de llibertat sota el braç.

El club blaugrana és el que més ha invertit en la Lliga espanyola, seguit a moltíssima distància pel Madrid, que ha reforçat la plantilla d’Ancelotti amb els 80 milions d’euros més 20 en variables que va haver de pagar al Mònaco per Tchoumaéni, ja que Rüdiger va arribar lliure del Chelsea.

El Barça és, a més, el primer equip no anglès que apareix en la llista de 10 equips que més han desemborsat aquest estiu. Per davant té cinc clubs de la Premier: el Chelsea (278,9), que lidera aquest rànquing europeu, Manchester United (238), West Ham (182), Tottenham (169) i Nottingham Forest (161).

El balanç és negatiu per als blaugrana perquè només han ingressat 40 milions en vendes. Coutinho en va deixar 20 amb la seva marxa a l’Aston Villa, Aubameyang 12 amb el seu traspàs l’últim dia del mercat al Chelsea, 5 que va deixar el Bruges a la caixa del Camp Nou per emportar-se Ferran Jutglà i 3 que va abonar l’Sporting de Portugal per Trincao. És un saldo de -113 milions, obligat com estava el club a buscar recursos d’on fos per poder muntar un equip competitiu.

Sisè lloc mundial

«Hem gastat perquè hem activat les palanques», va admetre Xavi després que es tanqués el mercat i reunís una plantilla amb 24 jugadors que li permet mirar als ulls als grans clubs europeus. «En la Premier tenen diners i se’ls gasten com creuen convenient, però nosaltres hem hagut d’utilitzar aquest comodí», ha argumentat el tècnic.

Notícies relacionades

El «comodí» ha sigut l’activació de quatre palanques de venda d’actius que ha permès al club reunir gairebé 750 milions d’euros. La dimensió de la inversió del Barça el col·loca en sisè lloc, per davant de París SG, Manchester City i Bayern Munic, que completen la relació dels 10 clubs que més diners han gastat.

«Hem gastat perquè hem activat les palanques. En la Premier tenen diners i se’ls gasten com creuen convenient, però nosaltres hem hagut d’utilitzar aquest comodí»

Xavi, tècnic del Barça

En aquesta llista, el Madrid ocupa la 20a posició i la Reial Societat, el tercer club espanyol que apareix, figura en la 30a a l’haver desemborsat 53 milions. Les últimes operacions de venda, poc abans del tancament del mercat, han permès que Joan Laporta i el directiu Ferran Olivé retiressin els avals personals d’11 milions que havien presentat a la Lliga per poder inscriure Koundé.