ARRIBEN MARCOS ALONSO I BELLERÍN

Així queda el Barça 2022-23 després del tancament del mercat de fitxatges

Així queda el Barça 2022-23 després del tancament del mercat de fitxatges

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Es va acabar el mercat i el Barça ja té els laterals (Marcos Alonso per a l’esquerra i Bellerín per a la dreta) que reclamava Xavi. Però Jordi Alba, enfadat amb la gestió que ha fet el Barça sobre el seu futur, no es mou, igual que Frenkie de Jong, Memphis («¡he decidit quedar-me!, estic totalment compromès», va escriure el neerlandès a Twitter (23.07 h, tot just 53 minuts abans del temps límit) i Pjanic.

L’últim dia, la venda d’Aubameyang al Chelsea per 14 milions d’euros incloent-hi la valoració de Marcos Alonso en 10 va permetre al tècnic «equilibrar» la plantilla en el terreny defensiu.

«He tornat», va dir Aubameyang al baixar ahir del cotxe i començar a caminar pels carrers de Londres, la ciutat que tan bé coneix de la seva època a l’Arsenal. Ara, en canvi, defensarà la samarreta del Chelsea. Torna a la Premier deixant 12 milions d’euros per al Barça, un negoci realment rodó perquè va arribar el gener a cost zero. Barallat amb Mikel Arteta, el tècnic de l’Arsenal, va trobar la porta de sortida d’Anglaterra, país on torna per retrobar-se amb Tuchel, a qui va tenir de tècnic al Dortmund.

 La quarta opció

Se’n va Auba i arriben al Camp Nou dos laterals: Marcos Alonso, escollit per donar competència a Jordi Alba, i Héctor Bellerín, la quarta opció que manejava el club per potenciar el flanc dret. Xavi es va quedar sense Azpilicueta, que era el seu gran objectiu, perquè aquest va decidir continuar sent el capità del Chelsea.

No hi va haver possibilitat per al Barça de treure Foyth del Vila-real ni Meunier del Dortmund, i quedava, així, la via oberta per a Bellerín, que arriba gratis després de rescindir el seu contracte amb l’Arsenal. Firma només per un any, prova que és una solució temporal, acceptant una substancial rebaixa salarial per convertir-se en el nou lateral dret barcelonista.

Alba no es mou

A l’altra banda, l’esquerra, Jordi Alba no se’n vol anar, tot i que el club li va obrir la porta de sortida en una inesperada operació d’última hora amb l’Inter. El Barça estava disposat a assumir fins al 60% de la seva fitxa per apartar-lo del nou projecte. Però ell resisteix, convençut que podrà derrotar Marcos Alonso i el jove Balde, situats davant seu en les preferències de Xavi.

Aquest moviment del club va provocar l’enuig d’un dels capitans, que va considerar que l’estaven empenyent a marxar en contra de la seva voluntat. Si Piqué és ara el cinquè central, Alba té l’etiqueta de tercer lateral esquerre. Un escenari insòlit per a ell.

Nit vertiginosa

Com és norma al Barça, l’últim dia de mercat va resultar vertiginós. El matí va ser tranquil. La tarda, a banda de la rescissió de contracte de Braithwaite (16.00 h), també. El davanter danès es va emportar gairebé mig milió d’euros per la liquidació i sis hores després (22.00 h) firmava amb l’Espanyol fins al 2025 amb vídeo en què sortia de dins de la disfressa de periquito en els seus primers minuts trepitjant la gespa de Cornellà.

Notícies relacionades

 Mentrestant, es va formalitzar la cessió de Dest al Milan (21.17 h), amb opció de compra no obligatòria de 20 milions i d’Abde, que va renovar abans pel Barça fins al 2026, a l’Osasuna (21.24 h). Peces menors en un mercat en què el Barça ha invertit 153 milions per reestructurar la plantilla

Ha marxat Auba, però es queda Memphis, deixant a Xavi una davantera de luxe junt amb Lewandowski, Raphinha, Ansu Fati, Dembélé i Ferran Torres. Frenkie de Jong, a qui el club va buscar sense èxit sortida durant tot l’estiu, es va sortir amb la seva. I Pjanic, de moment, no es mou. El tècnic té una plantilla supercompetitiva amb 24 futbolistes en què ha de resoldre la complexa gestió de les vaques sagrades amb els suplents Piqué i Alba.