«UN JUGADOR SUPERLATIU»

Guardiola: «Volem Bernardo Silva, però a ell li agrada molt Barcelona»

El tècnic del City destaca que el club no ha rebut cap oferta pel jugador portuguès en dos anys

Guardiola: «Volem Bernardo Silva, però a ell li agrada molt Barcelona»

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Bernardo Silva va ser un dels jugadors més escrutats pel Camp Nou. Juga al City i el vol el Barça. Desitjat pels dos entrenadors, el futbolista portuguès no ha obert la boca i, quan falten set dies per al tancament del mercat, podria ser l’últim reforç blaugrana. O no. Perquè el club celeste no té cap intenció de desprendre-se’n.

Tant Ferran Soriano, el director general, com Txiki Begiristain, el director esportiu, van assegurar que no havien rebut cap oferta del Barça i que tampoc es plantejaven el traspàs de Bernardo Silva quan ja ha començat la temporada oficial. El mercat acaba l’1 de setembre i una possible venda del futbolista urgiria el City a fitxar un recanvi d’una categoria semblant.

Xavi: «Depèn del City»

I als dos entrenadors, Xavi Hernández i Pep Guardiola, en la roda de premsa conjunta després del partit contra l’ELA, se’ls va plantejar la qüestió sobre Bernardo Silva. Va començar Xavi, reiterant els elogis a Bernardo Silva i considerant que seria l’home que completaria la plantilla. No només perquè seria l’últim fitxatge, sinó perquè és un tipus de futbolista que no té.

«Perquè ho entén tot: quan aparèixer en el joc, no perd pilotes, té una capacitat de decisió extraordinària, marca diferències...», enumerava Xavi. I, tot seguit, passava la pilota a Guardiola: «Però depèn del City».

Ordre de prioritats

El valor que concedeix el Barça a Silva, però, no es correspon amb el nivell de prioritats que ha establert per reforçar-se, ja que va intentar tancar abans acords amb Raphinha, Lewandowski i Koundé que abordar la negociació pel futbolista. El Barça, a més, no té marge salarial per adquirir Silva, ja que ni tan sols ha pogut inscriure Koundé. No tindrà aquest marge si no es desprèn d’Umtiti, Braithwaite, Memphis i Aubameyang.

Notícies relacionades

Guardiola va arcar les celles. Si depèn del City, Bernardo Silva no se n’anirà. «És jugador nostre i el volem amb nosaltres», va proclamar el tècnic de Santpedor, que va venir a exposar els mateixos motius que Xavi per insistir que no el vol perdre.

«És un futbolista superlatiu, primer com a persona, i després com a futbolista». Guardiola va repetir que no vol cap futbolista descontent a les seves ordres i va recordar que no han rebut cap oferta blaugrana. «Dit això, a Bernardo li agrada molt Barcelona, també és veritat», va concloure, deixant una porta oberta.