SORTEIG DIJOUS, 18 h

El Barça, des del bombo 2, espera els rivals de la Champions

L’equip de Xavi afronta el sorteig de la lligueta agrupat amb els equips de segon nivell i pendent de no veure’s aparellat amb algun dels seus botxins més recents, com el Bayern, el Benfica o l’Eintracht. O el City, en un pròxim partit que ja no seria amistós.

El Barça, des del bombo 2, espera els rivals de la Champions

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al bombo dos, al segon estrat, apartat dels campions, hi haurà el Barça al sorteig de la lligueta que se celebra aquest dijous (18 h) a Istanbul, la seu de la final del 2023. No hi ha res més revelador de la pèrdua de nivell de l’equip blaugrana, que no va superar la fase de grups l’any passat, encara que el canvi de criteri de la UEFA per triar els vuit favorits ja avancés el descens que apuntaven els resultats.

Entre tots els botxins que van avergonyir el Barça en les últimes campanyes, només hi faltarà la Roma de José Mourinho. Des que es va coronar a Berlín (2015), amb Luis Enrique a la banqueta i Xavi a la gespa. L’entrenador actual es va acomiadar l’any passat de la lligueta sense saber guanyar el Benfica (0-0) ni el Bayern (0-3) i amb un cataclisme humiliant a l’abril contra l’Eintracht de Frankfurt al Camp Nou (2-3). Els tres són a la Champions.

L’Eintracht ocupa el lloc que correspondria al Barça. És al bombo u, amb el Manchester City, el Reial Madrid i el Bayern Munic, entre d’altres, en virtut de ser el campió de l’Europa League. Pot ser un dels rivals de la fase de grups.

També pot tocar el Milan, que ha reaparegut a l’elit des de les catacumbes, per endurir el camí cap a vuitens, que estarà esquitxat de perills i vells coneguts.

Mbappé reforçat

El veritable drama, però, el drama emocional, seria l’aparellament amb el París Saint-Germain i la tornada de Leo Messi al Camp Nou, sense festes ni homenatges pel mig. Messi acompanyat per Neymar, que des de la seva fugida el 2017 no ha trepitjat l’estadi, sí Barcelona. Sovint.

Després hi hauria el drama esportiu: la visita dels dos astres acompanyant Kylian Mbappé. El francès sol, amb Mauro Icardi i Moise Kean a la davantera, ja va ser capaç d’assaltar el Camp Nou marcant tres gols en l’últim precedent, el febrer del 2021 (1-4) i deixant per al record una imatge de Piqué agafant-lo per la samarreta i sense poder-lo frenar.

L’amenaça del PSG, a qui es va remuntar un 4-0 el 2017, i l’amenaça del Bayern (2-8 el 2020) planejaran durant la cerimònia del sorteig, que començarà a les 18 hores al centre de congressos Haliç d’Istanbul. La final serà a l’estadi Atatürk el 10 de juny del 2023. El Barça s’estalviarà, en canvi, un doble duel amb el Liverpool, que li va endossar el 4-0 (2019), i la Juventus del 3-0 (2017).

Són al mateix bombo dos, com el Chelsea i el Tottenham i el Leipzig, compost, com el tres i el quatre, segons el coeficient esportiu acumulat per cada equip en aquest lustre. El Barça és el sisè d’Europa. Onze clubs l’han superat a les dues últimes campanyes.

Dos equips alemanys, el Borussia Dortmund i el Bayern Leverkusen, endureixen el grup d’adversaris potencial del bombo tres, més l’Inter i el Nàpols. Alemanya compta amb cinc representants. El mateix privilegi que Espanya l’any passat, quan el Vila-real va ser campió de l’Europa League.

Alexia, entre les millors

La cerimònia de la UEFA es completarà amb l’elecció dels millors de l’exercici passat. Els madridistes Karim Benzema i Thibaut Courtois competiran amb Kevin De Bruyne pel títol de millor jugador. Robert Lewandowski, quart, va quedar al caire del podi. Carlo Ancelotti, amb el doblet de Lliga i Champions, és el gran favorit per emportar-se el de millor entrenador per davant de Pep Guardiola i Jürgen Klopp.

Notícies relacionades

L’únic vestigi blaugrana al futbol continental procedirà de l’equip femení. Alexia Putellas volarà a Istanbul per revalidar el títol de millor jugadora d’Europa. La temporada passada també va obtenir la Pilota d’Or i el The Best de la FIFA.

Alexia, que es va lesionar abans de l’inici de l’Eurocopa femenina, presenta el triplet de títols amb el Barça i la condició de finalista de la Champions. Competeix amb l’anglesa Beth Mead, de l’Arsenal, que es va proclamar campiona del torneig, i l’alemanya (i subcampiona) Lena Oberdorf, del Wolfsburg.