REIAL SOCIETAT-BARÇA (AVUI, 22 H.)

Xavi es resigna a prescindir de Koundé també a Anoeta

El Barça no pot inscriure el central mentre no hi hagi sortides, i les més factibles es demoren: Memphis i la Juve no rematen l’operació i l’oferta del Chelsea per Aubameyang és baixa.

Xavi es resigna a prescindir de Koundé també a Anoeta

Alejandro García / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb una baixa confirmada, la de Sergio Busquets sancionat, i amb diverses incerteses, totes relacionades entre si, ha preparat Xavi Hernández la visita a la Reial Societat d’aquest diumenge (22 h). Aquesta absència té recanvi. Ja ha escollit el substitut del capità com a migcampista i no en va voler donar pistes a Imanol Alguacil, el seu homòleg blanc-i-blau (els aspirants són Franck Kessié, Frenkie de Jong i Miralem Pjanic).

Però Xavi voldria alinear Jules Koundé ja, malgrat que compta amb centrals de sobra i sent la impotència de prescindir del central francès per segona vegada. És l’únic dels fitxatges que no ha pogut ser inscrit. I no podrà ser inscrit fins que no hi hagi sortides en un vestuari sobredimensionat que permetin rebaixar el límit salarial. És l’única via perquè pugui debutar Koundé. La solució més factible després que no s’hagi assolit un acord per a les rebaixes de Sergio Busquets i Gerard Piqué torna a ser els traspassos de diversos futbolistes.

Umtiti negocia una cessió

Umtiti negocia una cessióXavi anhela alinear Koundé –«és la prioritat», va dir el tècnic blaugrana, ajornant la necessitat de completar una plantilla que creu que encara està descompensada o imperfecta–, però resulta imprescindible que marxin uns quants futbolistes. Umtiti i Braithwaite, per començar.

Cap dels dos ha fet cap esforç. Umtiti, pel que sembla, està en tractes amb el Lecce d’Itàlia, però es podria tractar d’una cessió per a aquesta campanya i la solució seria purament eventual. El Barça en continuaria pagant la fitxa i cobraria del Lecce segons els partits que jugués el defensa.

 La solució definitiva per a Koundé, i per emprendre posteriors fitxatges, serien els traspassos de Memphis Depay a la Juventus i de Pierre Aubameyang al Chelsea, ja que reduiran tant la massa salarial que permetrien la inscripció immediata de l’exdefensa central del Sevilla. Xavi esperava que es pogués produir abans del partit de la Reial, i per aquesta raó ha ajornat fins aquest matí la convocatòria per al partit d’Anoeta.

Operacions paral·leles

Les dues operacions estan encarrilades, tot i que faltava una tirada per anunciar un acord definitiu. La Juventus està tramitant també la venda del francès Adrien Rabiot alhora que l’adquisició de Memphis i ha de fer equilibris també en la seva particular massa salarial. El Chelsea ja ha presentat una oferta per Aubameyang, que el Barça considera encara insuficient.

«No sabem què oferirà el mercat», va dir Xavi, assumint que el Barça és vulnerable als vaivens del futbol internacional, sense poder decidir per si mateix. «De moment, no se n’ha anat ningú. A Aubameyang i Memphis els podem utilitzar a Anoeta», va sentenciar. Xavi també aprofitarà els 12 dies que queden de marge per incorporar un lateral dret, un d’esquerre i Bernardo Silva, el centrecampista portuguès del Manchester City. Però, en el fons, l’entrenador lamentava la incertesa que genera el mercat obert mentre discorre la competició.

Sensació de provisionalitat

Notícies relacionades

Sensació de provisionalitat«Doncs sí, voldria que ja s’hagués tancat el mercat de fitxatges», admetia Xavi, cansat i fart de la sensació de provisionalitat que planeja en la feina quotidiana. «No és una situació còmoda per a ningú, està mal organitzat. Prepares un partit amb un jugador i a mitja setmana pot marxar», exposava d’exemple, i es va manifestar partidari que el termini de fitxatges acabi amb el primer campionat que es posi en marxa. Amb la Premier, va apuntar.

La Lliga va arrencar amb els dos punts perduts contra el Rayo al Camp Nou i continua a Sant Sebastià. Amb el record dels conflictes viscuts a Anoeta la passada campanya volava Xavi cap a Anoeta. «S’ha de portar la bandera de la humilitat, del compromís, del sacrifici», deia el tècnic, que sempre s’ha declarat un optimista convençut.