SORTIDA ESPERADA

Neto deixa el Barça i fitxa pel Bournemouth

El porter brasiler se’n va gratis del club blaugrana i firma per un any amb el seu nou equip

Neto deixa el Barça i fitxa pel Bournemouth

Twitter

1
Es llegeix en minuts

Neto Murara deixa el Barça i fitxa pel Bournemouth de la Premier League. L’equip anglès ha anunciat la seva contractació per un any; l’any que tenia de contracte encara amb el club blaugrana i, per tant, al final de la campanya quedarà lliure. El porter brasiler marxa gratis, com Óscar Mingueza i Riqui Puig. Neto va veure com el Bournemouth iniciava el torneig amb una victòria contra l’Aston Villa (2-0), on juga el seu compatriota Philippe Coutinho. Ara li tocarà competir per la titularitat.

Neto ha estat tres temporades al Barça. Des del 2019, quan Ernesto Valverde n’era l’entrenador. Amb prou feines ha disputat 21 partits (5, 12 i 4) durant la seva estada al Camp Nou. Venia amb la condició de ser porter suplent i ha sigut el recanvi de Ter Stegen quan el porter alemany ha estat lesionat del genoll i ha disfrutat de descans en alguna eliminatòria de Copa.

Notícies relacionades

L’arribada de Neto va ser una operació comptable organitzada per Josep Maria Bartomeu, que va pactar un intercanvi de porters suplents amb el València (Jasper Cillessen va aterrar a Mestalla i Neto va volar a Barcelona) que es va valorar en 35 milions d’euros (26 més 9 en variables).

Cillessen, que havia costat 15 milions el 2016, va ser titular al València, però Neto mai no va comptar amb la confiança de cap entrenador. Ni de Valverde ni de Koeman ni de Xavi, que li va suggerir que es busqués equip al final de la Lliga. Finalment, l’ha trobat. A la plantilla encara hi ha Samuel Umtiti i Martin Braithwaite que, de moment, no volen marxar.