MERCAT DE FITXATGES

La reconstrucció ‘low cost’ del Barcelona femení

  • El club blaugrana no ha anunciat cap fitxatge per a la temporada vinent. I tot i que al principi van buscar cracs mundials, ara centren la recerca en la competició nacional

La reconstrucció ‘low cost’ del Barcelona femení

Rodrigo Jiménez / Efe

3
Es llegeix en minuts

El Barça ja està planificant l’equip amb què pretén reconquistar la Champions i tornar a lluitar per l’anhelat triplet durant la temporada vinent. Encara no ha anunciat cap incorporació, però ho farà en les pròximes setmanes. El club vol tancar la plantilla abans de l’inici de l’Eurocopa i la Copa Amèrica.

El conjunt blaugrana només ha anunciat tres renovacions de les cinc pendents: la de Jonatan Giráldez, Gemma Font i la polivalent Crnogorcevic. Els dos casos que continuen sense resoldre’s són els de Lieke Martens i Jenni Hermoso, que acaben contracte el 30 de juny. I tot i que encara no és oficial, tot apunta que la internacional dels Països Baixos fitxarà pel París Saint Germain aquest estiu.

Al principi, els rumors sobre el seu fitxatge semblaven un artifici de França per allunyar el conjunt de la seva segona UWCL. Però ara, Martens està cada vegada més a prop del club parisenc. Més indecís és el futur de Jenni Hermoso. En principi semblava que no havia de renovar, però la sortida de Martens obliga l’equip a afanyar-se.

Andrea Pereira és l’altra incògnita d’aquest mercat de fitxatges. Després de l’arribada d’Irene Paredes, no ha tingut gairebé oportunitats en l’equip. Segons el diari Sport, podria marxar cedida al Llevant la campanya vinent. Fins ara, les úniques que han anunciat la seva sortida són Leila Ouahabi, que ha fitxat pel City, i Melanie Serrano, que ja ha penjat les botes. I els únics ‘fitxatges’ són els de les futbolistes que han tornat d’una cessió: Laia Codina (AC Milan), Emma Ramírez (Reial Societat) i Andrea Falcón (Llevant). Qui també acaba cessió aquest estiu és Gio Queiroz, que va denunciar el club l’abril passat per «conductes abusives». I tot i que té contracte un any més, no tornarà al Barça.

La prioritat de l’equip per aquest mercat és fitxar una lateral esquerre i una davantera per suplir les baixes de Leila Ouahabi i Martens. D’entrada van sonar futbolistes de la talla de Katoto o Ona Batlle, que han brillat al PSG i l’United. Però aquests dos noms s’allunyen cada cop més del Barça per motius econòmics. Una jugadora que sí que és a prop del club és Nuria Rábano, que va protagonitzar una gran temporada amb la Reial Societat. També Geyse Ferreira i Vicky López, totes dues procedents del Madrid CFF. Es tracta de dues futbolistes amb molta projecció i caràcter. Tot i que en el cas de la segona, seria més lògic el seu fitxatge per al filial blaugrana, ja que tot i que ha demostrat tenir potencial, només té 15 anys.

Pocs noms d’altura

Notícies relacionades

El mercat de fitxatges per al Barça està sent menys sonat del que es preveia aquesta temporada. Almenys, tenint en compte l’exigent objectiu que s’ha marcat l’equip per a les pròximes temporades: ser el millor equip d’Europa. Amb la sortida de Lieke Martens, una de les futbolistes més decisives de la plantilla actual, el club hauria de buscar un recanvi d’‘altura’ per a una jugadora que ja va ser guardonada amb el The Best el 2017. Però les fitxes de les cracs internacionals s’escapen del pla que ha dibuixat el club.

Així, mentre l’Olympique de Lió ja ha s’ha reforçat amb Sara Däbritz i el City ha anunciat tres fitxatges procedents de la Primera Iberdrola, no hi ha moviments per al conjunt blaugrana fora de la competició nacional.