LA PLANIFICACIÓ BLAUGRANA

Xavi: «Si Haaland no ve és pel tema financer»

El fitxatge del cotitzat davanter noruec pel Manchester City és imminent

Xavi: «Si Haaland no ve és pel tema financer»

@ErlingHaaland

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sembla imminent l’anunci del fitxatge d’Erling Haaland pel Manchester City. Diversos mitjans anglesos i alemanys avancen que el club de Pep Guardiola ha informat el Borussia Dortmund que pagarà els 75 milions de la clàusula alliberadora del golejador noruec, amb la qual cosa es dona per fet un acord previ amb el futbolista, el seu pare i el difunt agent del jugador (va morir el 30 d’abril), Mino Raiola.

Acabaria així, aquest setmana, el llarg culebró de la temporada, amb els nombrosos pretendents que han anat declarant-se a Haaland, el futbolista més atractiu pels seus gols. Entre els aspirants, per descomptat, hi havia el Barça, que en realitat el considerava un amor platònic. Xavi Hernández va seduir el jove davanter de 21 anys en una visita llampec a Munic. Joan Laporta, en canvi, fa temps que es va adonar que no tenia prou diners per conquistar el caríssim i cotitzat futbolista. La dura realitat de l'estirar més el braç que la màniga de l’arruïnat Barça.

«Ens marca molt la situació econòmica: depenent dels diners que hi hagi, farem una cosa o una altra. Tot el que vingui serà benvingut»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

«Si Haaland no ve és pel tema financer, sense cap dubte», va dir convençut Xavi, que es va entrevistar personalment amb el jugador, tot i que mai –ni ahir, al·legant que ha estat «diverses vegades» a Munic– confirmés el seu viatge a Alemanya.

L’entrenador del Barça creu que el projecte esportiu que li podia oferir era competitiu respecte als altres aspirants al fitxatge, però no més. «No faltaré al respecte als altres. No només el nostre projecte és el bo. El City porta un bagatge de títols i està competint», va comentar sobre l’equip de Pep Guardiola, superior actualment tant en el terreny esportiu (lidera la Premier i pot conquerir la quarta Lliga en cinc temporades) com infinitament més potent en capacitat econòmica.

Reforçar-se sempre

Notícies relacionades

No vindrà al Camp Nou Haaland, ni molt menys Kylian Mbappé. Xavi vol que vingui algú. Necessita que vingui algú. «Cal reforçar-se cada any, guanyis o perdis», va repetir, en un missatge que ha escoltat Laporta al seu despatx.

Però no hi ha diners i existeix un límit salarial que condiciona la quantitat (i la qualitat) dels fitxatges. «Ens marca molt la situació econòmica del club: depenent dels diners que hi hagi, farem una cosa o una altra. És dura la situació, tot i que és la nostra realitat. Tot el que vingui serà benvingut», afegia Xavi amb un punt de resignació i de dramatisme.