FC BARCELONA 0 - 1 CADIS CF

El Cadis també retrata el drama del Barça
El Cadis també retrata el drama del Barça

/

El Cadis també retrata el drama del Barça

  • L’equip de Xavi es desploma i entra en un forat negre.

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça també es va estavellar contra el Cadis. Va rebre una altra sonora bufetada que el va despullar com ja va fer l’Eintracht. No, no és un accident. Ni de bon tros. És una cosa tan profunda com indesxifrable que va provocar que el Camp Nou en un crit tan fora de lloc («¡¡a Segona, a Segona, a Segona!!!») com antiesportiu reflectís la pèrdua dels nervis i, per descomptat, del futbol, abraçats els jugadors de l’equip andalús a Ledesma, el seu porter, l’home que va parar a un equip, el blaugrana, sense nord i mancat d’ànima que s’ha esfondrat.

De sobte, s’ha tornat vulnerable i transparent en la seva defensa. I trasbalsadament inofensiu on qualsevol arriba a casa seva i s’emporta fins a l’últim coixí del sofà. El Camp Nou és un lloc on tots venen i se senten tan còmodes, siguin milers d’alemanys o centenars de feliços gaditans. Còmodes i feliços venen i tornen a la seva llar perquè el Barça és un drama.

Rotacions en les dues àrees

Va rotar Xavi en totes les àrees de l’equip. De darrere cap endavant. Va improvisar una defensa amb Dest al flanc dret juntament amb Eric Garcia i Lenglet com a centrals, mantenint-se Jordi Alba al costat esquerre. I sense Pedri, la vida és molt més dura per a qualsevol. Per al tècnic, també. L’equip va transitar per un to monocord i pla, mentre Dembélé era Dembélé. Prometia moltes coses bones quan arrencava esquinçant la gespa del Camp Nou amb les seves veloces cavalcades. Tan veloços com estèrils perquè totes aquestes promeses que insinuava el davanter francès van acabar en el no-res. El Barça es pansia. Fins i tot el Cadis, prudent i astut, va disposar, potser, de la millor ocasió de la nit en la primera meitat quan va trenar un contraatac superb que va espatllar Lucas Pérez enviant la pilota a la grada buida del gol nord de l’estadi. Després, ja fregant el minut 40, va arribar el primer i únic xut blaugrana a porta. Obra de Dembélé, es clar. L’únic que ho va començar tot. L’únic que no va acabar res. Tot i que el problema també residia que el joc blaugrana s’inclinés descaradament a la dreta perquè a l’esquerra no hi havia cap rastre de Ferran Torres. Ni tampoc de Jordi Alba, que ja no és aquell lateral esquerrà que percudia, una vegada i una altra, fins a foradar la defensa rival.

Tan asimètric va resultar el Barça com previsible perquè el Cadis, ordenat i còmode en la seva estructura defensiva, no patia el que imaginava. El Camp Nou, més buit que de costum (no hi va acudir la Grada d’Animació), es va anar apagant perquè Xavi veia com el seu equip tenia la pilota (76% en la primera meitat), tenia el control del partit, però no feia cap mal. Les rotacions del tècnic (Dest en lloc d’Alves, l’obligada de Gavi pel lesionat Pedri i la de Memphis, com a nou, ocupant la casa d’Aubameyang) no van reanimar un equip que, de sobte, desprèn un aire trist. Fins i tot melancòlic.

Va tocar el cim del Bernabéu amb el 0-4, es va sentir poderós amb el seu 1-0 al Sevilla i, de sobte, és irreconeixible. Ni el mateix Barça es coneix a si mateix perquè ha perdut tots els trets de vitalitat que l’havien impulsat en sis mesos del novè al segon lloc de la Lliga. La pilota viatja de forma burocràtica, com si necessités un segell d’autentificació a cada passada. Segell fronterer que alentia encara més el futbol del Barça, convertit en un enemic senzill i assumible per a qualsevol. El Cadis ni va patir en la primera part.

Tot passava per Dembélé

Tan malament ho va veure Xavi, com tots els que estaven observant aquest avorrit partit, que va actuar en el descans. Va canviar de posició a Ferran. El va treure de la banda esquerra, on se sent un reclús, i el va enviar a la posició de nou, situant llavors Memphis com a extrem esquerre. Però el pitjor encara havia d’arribar. Un error infantil de Jordi Alba va provocar un catàleg de fallades encara més infantils que van tenir la parella de centrals (Eric i Lenglet) com a convidats especials a la comèdia gairebé d’humor que va servir de pròleg al gol de Lucas Pérez. Fins a tres rematades va permetre el Barça en la seva àrea petita. Dos van ser salvats com bonament va poder per Ter Stegen. Però el tercer va acabar a la xarxa per a desesperació del porter alemany. I de Xavi. Agafat el seu equip, el Camp Nou, amb 57.495 espectadors, poc més de mitja entrada, a Dembélé, símbol de l’estrambòtica situació que sacseja el Barça.

Tot depenia del francès. Era ell o ningú. L’ajust tàctic del tècnic (Memphis, extrem; Ferran, nou) tot just va durar un quart d’hora de la segona meitat. Prova dels nervis i imprecisions que dominaven els blaugrana. Amb la soga al coll, el Barça va abandonar tots els principis tàctics que semblaven inviolables i es va entregar a jugar amb un doble davanter centre (Auba + Luuk de Jong, rebut com un heroi) a la recerca d’una remuntada que no va arribar. Va topar sempre amb Ledesma, aquest estrany porter del Cadis que firma sempre partits monumentals contra el Barça. Ja no és notícia. Són parades rares, però tremendament efectives frustrant un desconcertant equip de Xavi, al qual se li ha escorregut tot entre les mans.

FITXA DEL PARTIT

Barça: Ter Stegen (5), Dest (4), Eric Garcia (4), Lenglet (3), Jordi Alba (4), Frenkie de Jong (4), Busquets (4), Gavi (4), Dembélé (5), Memphis (4) i Ferran Torres (4).

Entrenador: Xavi Hernández (4)

Canvis: Aubameyang (4) per Memphis (m. 62); Luuk de Jong (5) per Frenkie de Jong (m. 76), Adama (5) per Lenglet (m. 76); Mingueza (s. q.) per Dest (m. 90 +4).

Cadis: Ledesma (7), Rául Parra (6), Luis Hernández (6), Fali (7), A. Espino (6), José Mari (6), Jonsson (6), Salvi (6), Álex (5), Sobrino (6) i Lucas Pérez ( 7).

Entrenador: Sergio González (8)

Canvis: Ivan Alejo (6) per Salvi (m. 64); Fede San Emeterio (5) per José Mari (m. 64); Akapo (5) per Rául Navarro (m. 76); Chust (5) per Jonsson (m. 76); Arzamendía (s. q.) per Sobrino (m. 82).

Gols: 0-1, Lucas Pérez (m. 48)

Àrbitre: Jaime Latre (4), basc.

Targetes grogues: Busquets (m. 41); Ôscar Hernández (m. 58); Luis Hernández (m. 60); Dest (m. 69); Ferran Torres (m. 90 +5); Jordi Alba (m. 90 +7).

Notícies relacionades

Estadi: Camp Nou

Espectadors: 57.495

Actualitzar

Fa 710 dies

Hasta aquí la narración en directo del FC Barcelona - Cádiz. El breves instantes podréis leer la crónica de partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 710 dies

¡FINAL DEL PARTIDO!

Fa 710 dies

MIN 98. Gritos de: "a segunda, a segunda, oe" del Camp Nou.

Fa 710 dies

MIN 96. ¡PARADÓN DE TER STEGEN! Salida increíble del Cádiz.

Fa 710 dies

MIN 94. Se retira Dest y entra Mingueza.

Fa 710 dies

MIN 90. Se añaden siete minutos.

Fa 710 dies

MIN 90. Y ahora... nuevo desvío de Ledesma. Partidazo del guardameta.

Fa 710 dies

MIN 89. SALVADOR DE NUEVO TER STEGEN. Centro de Alejo que da en Alba y se envenena.

Fa 710 dies

MIN 87. Cae una botella de agua y el colegiado se la da a Carles Naval.

Fa 710 dies

MIN 85. Ledesma evita el tanto de Eric García. Nuevo córner.

Fa 710 dies

MIN 83. Córner a favor del Barça.

Fa 710 dies

MIN 81. Hombre al suelo. Le llegan los calambres a Sobrino y vuelven a salir con calma las asistencias.

Fa 710 dies

MIN 81. Centro de Adama que remata mal Ferran.

Fa 710 dies

MIN 79. Otra clara para el Cádiz. Ter Stegen evita el segundo enviando el esférico a córner. Pierde tiempo el Cádiz.

Fa 710 dies

MIN 78. Remate de cabeza de Luuk que atrapa Ledesma. Gritos de ¡Luuk, Luuk, Luuk!

Fa 710 dies

MIN 77. Doble cambio ofensivo del Barça. Entran Luuk y Adama por Lenglet y Frenkie.

Fa 710 dies

MIN 76. ¡Perdona Alejo! A punto de llegar el segundo para el Cádiz.

Fa 710 dies

MIN 74. Se prepara para entrar Luuk de Jong.

Fa 710 dies

MIN 70. Amarilla para Dest depués de llegar tarde ante Fali.

Fa 710 dies

MIN 69. ¡PARADÓN DE LEDESMA! Disparo de Dembélé que levanta al Camp Nou.

Fa 710 dies

MIN 68. Centro de Dembélé que desvía Ledesma.

Fa 710 dies

MIN 65. Sale a calentar Luuk de Jong.

Fa 710 dies

MIN 64. Oxígeno para el Cádiz. Salvi Sanchez sale del terreno de juego y es sustituido por Iván Alejo. Fede entra por Jose Mari.

Fa 710 dies

MIN 63. Reclama córner el Barça tras un disparo de Dembélé pero no lo señala el colegiado.

Fa 710 dies

MIN 62. Cambio en el Barça. Entra Aubameyang ovacionado por Memphis.

Fa 710 dies

MIN 61. Se calienta el partido. Amarilla a Luis Hernández por una entrada a Busquets.

Fa 710 dies

MIN 60. Amarilla para el hermano de Xavi por protestar esta jugada.

Fa 710 dies

MIN 58. Falta clarísima de Fali que no señala el colegiado. Se cabrea el Camp Nou.

Fa 710 dies

MIN 58. Nuevo jugadón de Dembélé, que se la deja a Frenkie pero el neerlandés no se atreve a disparar con la izquerda.

Fa 710 dies

MIN 57. Disparo lejano de Eric que atrapa Ledesma.

Fa 710 dies

MIN 54. Obstrucción de Sobrino y falta para el Barça.

Fa 710 dies

MIN 52. Resbalón de Memphis, que no llega al pase de Dembélé.

Fa 710 dies

MIN 50. La réplica del Barça llega con un disparo de Dembélé que se va fuera.

Fa 710 dies

MIN 50. Jugada muy mal defendida la del gol y mala salida tambié de Ter Stegen.

Fa 710 dies

MIN 48. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Avisó en la primera mitad y lo envía al fondo de la red en la segunda. Lucas Pérez adelanta al Cádiz y el Barça, de nuevo, tendrá que remontar.

Fa 710 dies

MIN 47. Centro atrás de Memphis que no remata nadie.

Fa 710 dies

MIN 47. ¡Calienta Aubameyang!

Fa 710 dies

Arranca la segunda parte. Xavi coloca a Memphis de extremo y Ferran de '9'.

Fa 710 dies

¡FINAL DE LA PRIMERA PARTE!

Fa 710 dies

MIN 45. Se añade un minuto.

Fa 710 dies

MIN 45. Protesta el Camp Nou y los capitanes, porque no le saca amarilla a Espino por una entrada parecida a la de Busquets.

Fa 710 dies

MIN 42. Amarilla para Busquets por cazar a Jonsson para parar la salida del conjunto gaditano.

Fa 710 dies

MIN 40. ¡GRAN OCASIÓN DEL BARÇA! Se va animando el conjunto de Xavi.

Fa 710 dies

MIN 39. Primer tiro a puerta del partido. Es de Dembélé, que se está echando el equipo a la espalda y ya ha despertado los aplausos del Camp Nou.

Fa 710 dies

MIN 38. Jugadón de Dembélé con caño incluido y centro que no llega a rematar bien Memphis. Salva la defensa.

Fa 710 dies

MIN 36. Balón muy bueno para Ferran, que se la acaba llevando con la mano.

Fa 710 dies

MIN 35. Fuera de juego del Cádiz.

Fa 710 dies

MIN 32. Centro de Jordi Alba buscando a Memphis que corta la defensa.

Fa 710 dies

MIN 31. Se escapaba Gavi pero se la acaba robando el Pacha.

Fa 710 dies

MIN 28. ¡PERDONA EL CÁDIZ! Perdona Lucas, que reclama penalti.

Fa 710 dies

MIN 26. Anima el Camp Nou, que ha tomado la iniciativa ante la ausencia de la grada de animación.

Fa 710 dies

MIN 25. Se queda tendido en el área rival Memphis tras un choque con el Pacha Espino. No hay penalti.

Fa 710 dies

MIN 23. Disparo lejano de Jordi Alba que se va por encima del travesaño.

Fa 710 dies

MIN 23. Disparo de Dembélé que tapona Fali.

Fa 710 dies

MIN 22. Robo del Pacha Espino y contra que corta Eric García. Había fuera de juego pero se está creciendo el Cádiz ante un Barça muy lento.

Fa 710 dies

MIN 20. ¡CASI LA LÍA LENGLET! Balón atrás para Ter Stegen que compromete al guardameta.

Fa 710 dies

MIN 20. Sergio González sale a pedir que los suyos presionen la salida de balón del Barça.

Fa 710 dies

MIN 19. Disparo muy desviado de Dembélé.

Fa 710 dies

MIN 18. Balón largo buscando a Jordi Alba que no llega a los pies del lateral.

Fa 710 dies

MIN 15. Centro de Espino que atrapa Ter Stegen. El Barça, dormino y sin juego eléctrico.

Fa 710 dies

MIN 13. PRIMER AVISO DEL CÁDIZ. Balón interior de Lucas Pérez, llegaba con todo Espino pero se adelanta Ter Stegen.

Fa 710 dies

MIN 13. Sigue intentándolo Dembélé, el más activo de largo del Barça.

Fa 710 dies

MIN 11. Atacaba el Barça ahora y Xavi sale a aplaudir en la banda.

Fa 710 dies

MIN 8. Balón de Gavi para Ferran, que buscaba a Memphis pero acaba perdiendo el esférico.

Fa 710 dies

MIN 6. La va moviendo el Barça de lado a lado. Dominio total del balón.

Fa 710 dies

MIN 4. ¡AVISA EL BARÇA! Buena jugada de Dembélé que termina en el palo por la parte exterior. Luego mete la mano Ledesma.

Fa 710 dies

MIN 1. Disparo flojo y desviado de Memphis. Será balón para el Cádiz.

Fa 710 dies

¡Arranca el partido!

Fa 710 dies

¡15 MINUTOS PARA QUE ARRANQUE EL PARTIDO!

Fa 710 dies

Xavi: "Tenemos que tener alternativas para atacar a equipos cerrados. Hay que ser autocríticos: contra el Eintracht no atacamos bien. El otro día no fuimos efectivos. A partir de ahí, toca seguir trabajando en el modelo. Hoy hemos entrenado cómo atacaremos al Cádiz. Queremos tener alternativas".

Fa 710 dies

Tras los triunfos de Real Madrid y Atlético de Madrid, el Barça está obligado a ganar para seguir en la pugna por las posiciones Champions. "Nos quedan ocho finales", aseguró Xavi Hernández.

Fa 710 dies

Protestas en estos momentos en los aledaños del Camp Nou. La gente grita: "Barça, sí; Laporta,no".

Fa 710 dies

Y veremos qué aspecto presenta el Camp Nou. Porque la grada de animación ya ha dicho que no asistirá en modo de protesta por lo suecedido ante el Eintracht, cuando el estadio de tiñó del blanco de los aficionados alemanes.

Fa 710 dies

En lo futbolístico llega el Barça mermado por la baja de Pedri y la ausencia de Araujo, que se suma a la de Piqué y presenta una defensa inédita.

Fa 710 dies

No ha habido todavía palabras del capitán de Barça sobre el asunto. El central no jugará el partido de hoy por lesión y no se ha concentrado con el equipo. Asegura que tras el encuentro comparecerá en su cuenta de Twicht para dar explicaciones.

Fa 710 dies

LA NOTÍCIA DEL DÍA

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) pactó con Kosmos, la empresa presidida por Gerard Piqué, una comisión millonaria por llevar la Supercopa de España a Arabia Saudí, según revela este lunes 'El Confidencial'. Tras la negociación entre el propio Luis Rubiales y el central blaugrana, el contrato con Sela (la compañía pública saudí) garantizaba a la RFEF 40 millones por edición y a Kosmos cuatro por cada uno de los seis ejercicios (24 en total).

Fa 710 dies

El Cádiz, por su parte, apuesta por: Ledesma; Rául Parra, Luis Hernández, Fali, 'Pacha' Espino; Sánchez, Jose Mari, Jonsson, Álex Fernández; Sobrino, Lucas.

Fa 710 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Ter Stegen; Dest, Eric García, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Gavi, De Jong; Dembelé, Ferrán y Memphis.

Fa 710 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo del FC Barcelona - Cádiz. Un partido con mucho ruido extra-futbolístico pero que es de vital importancia para la lucha de los azulgranas de terminar en posiciones Champions.

Carregar més