10 MESOS DE MALA SORT

El gol que li fa falta al Barça: 42 partits sense marcar de llançament directe

Des que Messi va transformar el seu 50è i últim llançament directe com a culer, els blaugranes ja fa 10 mesos que no en marquen cap. Memphis el va fregar contra el Galatasaray, però ni l’especialista dels Països Baixos i Lió ni cap dels seus companys han pogut fer caure encara aquesta barrera.

El gol que li fa falta al Barça: 42 partits sense marcar de llançament directe

EUROPA PRESS / MARC GRAUPERA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins la temporada passada, una falta a l’àrea a favor del Barça era sinònim de perill. Leo Messi va aconseguir 50 gols així amb la samarreta blaugrana, una especialitat en què va brillar especialment en les seves últimes temporades, cosa que va provocar que els tècnics rivals haguessin d’utilitzar l’enginy per intentar desactivar l’efectivitat del llançador argentí. Col·locant jugadors al costat dels pals o, per combatre els seus xuts sota la barrera, posant un futbolista ajagut a terra. Ara, malgrat que aquest costum es manté, el perill ha desaparegut. Des que Leo va marcar l’última a Mestalla el 2 de maig, el Barça encara no n’ha aconseguit cap. Una ratxa que ja puja a 42 partits, els quatre últims del curs passat i els 38 d’aquest, en què el marcador continua en blanc.

Notícies relacionades

La mala sort va estar a punt de trencar-se dijous passat contra el Galatasaray. Va ser al minut 25 quan Pedri, després de desfer-se del rival amb un deliciosa ruleta, se’n va anar com un llamp cap a la porteria abans que el tirés a terra Kutlu. Memphis Depay va agafar la pilota, la va col·locar amb cura i sense gairebé agafar embranzida, tot just un parell de passos, va llançar un cop amb la dreta que anava camí de la porteria d’Iñaki Peña. Però el jugador blaugrana del planter el va allunyar amb la palma dreta, i va començar el festival a la seva antiga casa.

Càsting de llançadors

Memphis, avalat pels gols que havia marcat a pilota aturada amb els Països Baixos i l’Olympique de Lió, havia començat la temporada com a encarregat de botar les faltes. Però fins que es va lesionar no va aconseguir transformar-ne cap. En la seva absència, Piqué, Alba i Alves van temptar la fortuna, tot i que sense èxit. «És una cosa que hem estat treballant en l’entrenament. És cert que no tenim un especialista clar, però sí molts jugadors que poden tirar molt bé les faltes, és una cosa que s’ha d’assajar», deia Xavi, en absència de Depay. El tècnic assenyalava que Pedri, Ferran Torres o De Jong també els xuten molt bé en els entrenaments, tot i que no s’animin en partit oficial. «El mateix Messi no tirava faltes fins que Tito Vilanova li va dir amb 20 o 21 anys que ho provés i després es va convertir en el millor llançador de faltes dels últims anys». Una vegada recuperat el davanter neerlandès, tornarà a ser l’encarregat de tirar-les quan estigui al camp. S’haurà de veure si és ell o qui i quan aconseguirà posar fi al malefici.

Temes:

Memphis Depay