FC BARCELONA – GALATASARAY (0-0)

Europa League: pas enrere del Barça contra el Galatasaray

Europa League: pas enrere del Barça contra el Galatasaray

L’onze blaugrana es queda sense marcar i haurà de defensar la seva continuïtat a l’Europa League en la seva visita a Istanbul dijous vinent

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Galatasaray no havia encaixat cap gol a Europa (va empatar a zero en les seves visites al Marsella i al Lazio i va vèncer 0-1 el Lokomotiv de Moscou) i continua imbatut després de passar pel Camp Nou, antic cementiri de visitants. El Barça és un equip de l’Europa League i va córrer la mateixa sort que aquells. Es va quedar sec i sense marcar. El problema serà si dijous que ve cau eliminat a Istanbul, igual que les primeres víctimes de l’equip turc.

El pas enrere que va suposar l’empat va tornar el Barça a la mateixa situació que en l’eliminatòria anterior, quan va viatjar a Nàpols amb l’1-1 de l’anada. El contratemps de jugar-se-la fora de casa serà el mateix del mes passat. D’aquella dificultat en va sortir cantant i revitalitzat.

L’última visita del Galatasaray (2002-03) va trobar Xavi a la banqueta, i allà seguia l’egarenc, tot i que no en qualitat de suplent sinó exercint d’entrenador, desafiant Domènec Torrent en les seves respectives i relativament breus carreres com a primers. Movent-se a la banda, Xavi va esprémer-se el cervell buscant idees. No les va trobar més enllà d’anar provant i ficant jugadors, movent peces d’un costat a l’altre fins a acabar en braços de Luuk de Jong perquè resolgués un darrer atac que alleugés la que tornarà a ser una inquietant sortida al continent.

Descans als més grans

Descans als més gransLa gent fresca que va introduir Xavi per revitalitzar l’equip pretenia concedir una nit de descans als de trenta anys que no es va poder completar. Al fet que són més grans (Piqué, Busquets i Aubameyang) s’afegia que són els que estan més carregats de minuts. A Alba no hi ha ningú que el rellevi, i continua corrent per la banda fins que rebenti, més orgullós que mai ahir al disfrutar de la capitania blaugrana en la sacada de centre.

Xavi es va veure forçat a retallar la festa a la meitat, vist com d’encallat estava l’equip, en una intervenció quirúrgica i aparatosa amb tres substitucions al descans: fallava la sortida des de darrere i va recuperar Piqué; faltava fluïdesa al centre del camp i va cridar Busquets; escassejava el desbordament al davant i va apel·lar a Dembélé; faltava el miracle i va confiar en Luuk de Jong.

En mans d’Araujo

Fins aleshores, al Barça li construïa el joc Araujo perquè així ho va voler el Galatasaray, igual que va voler l’Elx. Deixaven lliure l’uruguaià per ser el menys fi en el toc, tot i que ja es va atrevir una mica més a avançar arrossegant la bola, però sense arribar a forçar que li saltés un rival perquè quedés un company lliure ni a colar una passada interior enverinada, tan necessària ahir.

No va ser únicament culpa seva: algunes vegades Nico li tapava l’espai, en d’altres Ferran no s’oferia amb prou claredat perquè aquest deixés de cara un centrecampista. Quan va marxar Araujo, qui va quedar lliure va ser Eric, més hàbil amb les dues cames i més agosarat per acostar-se a l’àrea visitant.

Marcatges a l’home

Frenkie de Jong, que va rematar al pal, va ser el migcampista abans d’aparèixer Busquets, però va estar anul·lat per l’exvalencianista Feghouli –es va saludar afectuosament amb Jordi Alba, ja que van coincidir a Mestalla–, que el va marcar a l’home. Va mirar d’arrossegar la seva parella perquè l’espai central fos aprofitat, però no hi havia ningú lliure: Nico i Pedri anaven també acompanyats pels dos migcampistes turcs. Pedri és qui va tenir més imaginació i més valentia a abordar iniciatives individuals. Per això va seguir al camp. Té la condició d’indispensable ara com ara.

Només des d’aquella perspectiva, des de la imaginació, es podria trencar l’ordre del Galatasaray. Ho va provar reiteradament Adama en constants reptes a Van Aanholt. Quan l’holandès l’orientava cap a dintre, negant-li el regat favorit cap enfora, Adama es quedava sense recursos i l’atac s’encallava.

Cap davanter encertat

Cap davanter encertatVa ser una qüestió greu, perquè dels altres davanters ni hi va haver notícies, ofegat Ferran al centre i poc artesanal Memphis, autor, no obstant, dels dos únics xuts del Barça en el primer temps. Va començar Ferran al centre i Memphis a la banda, es van intercanviar el lloc i l’atonia va persistir. Va haver d’entrar Aubameyang. Amb Dembélé va augmentar el factor de la imprevisibilitat, una mena de loteria que ahir a la nit no va donar ni el reintegrament.

Ningú va alterar l’extraordinària serenitat de la defensa del Galatasaray, com si les excursions a la competició europea relaxessin l’equip, angoixat a la Lliga (és 12è) per tenir l’obligació moral d’ostentar la iniciativa del joc i aplomat quan se’n va lluny de Turquia. De tornada a casa, s’enfronta a un repte majúscul. Semblant al del Barça, que estava restituint el seu prestigi. 

FITXA DEL PARTIT

Barça: Ter Stegen (6); Dest (6), Araujo (5), Eric (6), Alba (5); Nico (4), F. de Jong (5), Pedri (6); Adama (6), Ferran (4), Memphis (5).

Tècnic: Xavi Hernández (5).

Canvis: Piqué (6) per Araujo (m. 46); Busquets (6) per Nico (m. 46); Dembélé (5) per Ferran (m. 46); Aubameyang (4) per Memphis (m. 60); L. de Jong (s. q.) per Adama (m. 80).

Galatasaray: Iñaki Peña (9); Boey (6), Nelsson (7), Marcao (6), Van Aanholt (5); Antalyali (5), Kutlu (6); Babel (4), Feghouli (7), Aktürkoglu (8); Mohamed (4).

Tècnic: Domènec Torrent (7).

Canvis: Gomis (6) per Mohamed (m. 68); Kilinç (5) per Babel (m. 68); Cicaldau (s. q.) per Feghouli (m. 78); Yilmaz (s. q.) per Aktürkoglu (m. 92).

Gols: No n’hi va haver.

Àrbitre: Benoit Bastien (6), francès.  

Targetes: Kutlu (m. 30), Memphis (m. 35), Antalyali (m. 76), Alba (m. 88).

Estadi: Camp Nou.

Notícies relacionades

Espectadors: 61.740.

 

Actualitzar

Fa 770 dies

Hasta aquí la narración en directo del FC Barcelona - Galatasaray. En breves instantes podréis disfrutar de la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 770 dies

¡FINAL DEL PARTIDO!

Fa 770 dies

MIN 94. ¡OTRO CÓRNER!

Fa 770 dies

MIN 94. Córner a favor del Barça. La última.

Fa 770 dies

MIN 90. Se añaden cuatro minutos.

Fa 770 dies

MIN 90. Córner a favor del Barça.

Fa 770 dies

MIN 89. Amarilla a Alba por protestar.

Fa 770 dies

MIN 85. Nuevo disparo de Dembélé que tapa la defensa. No encuentra el gol el Barça.

Fa 770 dies

MIN 84. Falta en ataque de Bafetimbi Gomis.

Fa 770 dies

MIN 84. Balón que toca en el árbitro. Recuperará el esférico el Barça.

Fa 770 dies

MIN 81. Disparo de Jordi Alba que se va por alto. Balón para Iñaki Peña.

Fa 770 dies

MIN 80. En el Barça entra Luuk por Adama.

Fa 770 dies

MIN 80. Cambio en el Galatasaray. Entra Alexandru Cicaldau y sale Sofiane Feghouli.

Fa 770 dies

MIN 78. Gol anulado al Galatasaray por fuera del juego. Entrará el VAR. El línier ha tardado en levantar el banderín pero se ha caído.

Fa 770 dies

MIN 77. Se iba muy bien Dembélé y le derriban con falta. Será amarilla para Antalyali.

Fa 770 dies

MIN 74. ¡AL PALO!! No quiere entrar el balón. Buena recuperación de Dest, apertura para Adama y triangulación con Pedri para el remate de Frenkie a la madera.

Fa 770 dies

MIN 73. Disparo de Dembélé desde la frontal que se va fuera.

Fa 770 dies

MIN 72. Lo intenta Adama tras una jugada marca de la casa pero el disparo se va fuera.

Fa 770 dies

MIN 69. No lo señala el colegiado y sale a calentar Luuk de Jong.

Fa 770 dies

MIN 69. ¡EMPUJÓN DE MARCAO A AUBAMEYANG! Reclama penalti el Barça.

Fa 770 dies

MIN 68. Cambios en el Galatasaray. Ryan Babel es sustituido por Emre Kilinc y Bafetimbi Gomis entra en lugar de Mostafa Mohamed.

Fa 770 dies

MIN 68. Se tira al suelo Babel para ser atendido.

Fa 770 dies

MIN 66. Dembélé provoca un córner y le aplaude el Camp Nou.

Fa 770 dies

MIN 64. Fuera de juego de Kerem.

Fa 770 dies

MIN 63. Va creciendo el dominio. Y sigue apareciendo Iñaki Peña. Ahora, buen tiro de Frenkie desde fuera.

Fa 770 dies

MIN 62. ¡LA TIENE EL BARÇA! No llega Pedri y Jordi Alba con una volea, a punto de abrir la lata.

Fa 770 dies

MIN 61. Cuarto cambio en las filas del Barça. Se retira Memphis y entra Aubameyang.

Fa 770 dies

MIN 60. Nueva jugada de Dest que termina en córner. Aunque reclamaba el Galatasaray que toca en Jordi Alba.

Fa 770 dies

MIN 59. Xavi llama a Aubameyang.

Fa 770 dies

MIN 57. Balón largo para Memphis que acaba llevándose Nelson.

Fa 770 dies

MIN 56. ¡OTRO PARADÓN DE IÑAKI PEÑA!

Fa 770 dies

MIN 55. Adama podía haber disparado a matar con la derecha pero se la preparó en la izquierda y acabó perdiendo el balón.

Fa 770 dies

MIN 54. Balón muerto en el área del Barça que acaba sacando Eric García. Está concedienco mucho Dest.

Fa 770 dies

MIN 52. Buena triangulación entre Memphis y Dembélé que acaba en nada. Empieza a construir el Barça pero hay mucha gente en defensa.

Fa 770 dies

MIN 50. Otro centro de Adama que acaba en córner.

Fa 770 dies

MIN 49. Centro de Jordi Alba al que no llega Piqué por poco.

Fa 770 dies

MIN 49. Sale a calentar Aubameyang.

Fa 770 dies

MIN 48. Falta clara y de las buenas para el Barça.

Fa 770 dies

MIN 47. Sale mandón el Galatasaray y no encuentra el camino al gol el Barça.

Fa 770 dies

MIN 46. Intentaba desbordar Adama pero le detiene su marca.

Fa 770 dies

¡Arranca la segunda! Se pone serio el Barça. Busquets, Piqué y Dembelé para reactivar al equipo por Araujo, Ferran y Nico

Fa 770 dies

¡DESCANSO EN EL CAMP NOU!

Fa 770 dies

Se añade un minuto.

Fa 770 dies

MIN 43. Falta a favor del Galatasaray.

Fa 770 dies

MIN 41. ¡LA NOCHE DE IÑAKI PEÑA! Segundo paradón ante Memphis.

Fa 770 dies

MIN 40. ¡DOBLE OCASIÓN PARA EL GALATASARAY! Kerem ronda el gol y Mustafa cae en fuera de juego.

Fa 770 dies

MIN 39. Disparo fuerte de Adama que acaba en córner.

Fa 770 dies

MIN 38. La toca el Barça con calma pero no encuentra huecos de peligro.

Fa 770 dies

MIN 36. Recorte espectacular y disparo de Kerem que silencia el Camp Nou. A punto de llegar el primero para los visitantes. Será córner.

Fa 770 dies

MIN 34. Fea falta de Memphis y amarilla por hacerle la tijera a un rival tras perder un balón.

Fa 770 dies

MIN 34. Centro de Adama que Iñaki detiene por alto.

Fa 770 dies

MIN 32. ¡PRIMER AVISO DEL GALATASARAY! Remate del neerlandés Babel.

Fa 770 dies

MIN 31. Tan solo un remate a puerta hasta el momento del Barça. El libre directo de Memphis.

Fa 770 dies

MIN 30. Amarilla a Kutlu por un pisotón a Gavi.

Fa 770 dies

MIN 29. Muy atenta la defensa azulgrana sin darle opciones al Galatasaray.

Fa 770 dies

MIN 29. Falta a favor del Galatasaray. El Barça, de momento, domina pero no tiene ideas en ataque.

Fa 770 dies

MIN 27. ¡PARADÓN DE IÑAKI PEÑA! Diparo de libre directo de Memphis que detiene el portero cedido por parte del Barça.

Fa 770 dies

MIN 25. Falta sobre Pedri. Será buena para el Barça.

Fa 770 dies

MIN 23. Buena incorporación en ataque del Galatasaray liderada por Feghouli. Aunque eso sí, siguen sin asustar los turcos.

Fa 770 dies

MIN 22. Intenta controlar el balón Xavi en la banda y sin querer le da un pelotazo al cuarto árbitro.

Fa 770 dies

MIN 21. ¡Reclama manos el Barça! Pero finalmente será córner.

Fa 770 dies

MIN 18. Intenta desbordar Memphis por la banda pero la defensa le adivina las intenciones.

Fa 770 dies

MIN 16. Nueva llegada de Adama que desata los aplausos del Camp Nou. Sigue llegando Adama y sigue desbordando cada vez que lo hace.

Fa 770 dies

MIN 15. Regalo de Eric García y ataque turco que termina en un disparo blando que atrapa Ter Stegen.

Fa 770 dies

MIN 13. ¡Qué presión tras pérdida del Barça!

Fa 770 dies

MIN 11. Buen robo de Nico. Funciona la presión tras pérdida.

Fa 770 dies

MIN 10. ¡Qué bueno es Adama! Llegó a la línea de fondo pero le taponó Marcao.

Fa 770 dies

MIN 10. ¡Vaya balón le han servido a Babel!

Fa 770 dies

MIN 8. Buena jugada de Dest y centro que acaba cortando la defensa. La contra también la para el Barça. Se anima el público.

Fa 770 dies

MIN 7. Fuera de juego de Ferran Torres. Buena arrancada de Memphis.

Fa 770 dies

MIN 6.Centro de Alba al que no llega por poco Ferran. Esta en todo el delantero.

Fa 770 dies

MIN 5. Gran carrera de Adama, al que derriban y provoca una falta en campo contrario.

Fa 770 dies

MIN 2. Primer córner a favor del Barça y centro de Alba al que no llega Ferran.

Fa 770 dies

MIN 1. Primera posesión para el Galatasaray que corta Dest en la banda.

Fa 770 dies

¡Arranca el partido!

Fa 770 dies

¡15 MINUTOS PARA QUE ARRANQUE EL PARTIDO!

Fa 770 dies

Xavi Hernández: "Estamos con mucha ilusión. Estamos en una competición que nos genera ilusión, tuvimos muy buenas sensaciones ante el Nápoles. Estamos en una dinámica muy buena y no queremos salir de allí. Tenemos que seguir creando ocasiones, con buen juego, e intentar ganar el partido. Nosotros queremos ganar y hacerlo bien. Hay que seguir insistiendo en este modelo de juego que nos está dando cosas".

Fa 770 dies

Xavi Hernández: "Dome es un amigo. Hace cinco meses estuvo en Qatar viendo los entrenamientos del Al Sadd. Es un gran entrenador, con experiencia y tiene un modelo parecido. En la Liga turca es un cambio. Tiene capacidad para hacerlo bien. No se entiende la clasificación del Galatasaray, tienen calidad para salir de esta situación".

Fa 770 dies

Xavi Hernández: "Están los dos objetivos. El primero es estar en Champions y nos lo da ser campeones en la Europa League o trabajar bien en LaLiga. La Europa League es una ilusión para nosotros, pero LaLiga te dice dónde estarás en la temporada, lo que realmente estás trabajando. Los dos son objetivos de la temporada".

Fa 770 dies

Xavi Hernández: "No me veo como uno de los favoritos. No hemos ganado nunca la competición. El Sevilla es más favorito que nosotros. Nosotros somos uno de los candidatos y tenemos que demostrarlo en el campo. Hay ilusión en el barcelonismo. Cada partido en el Barça es un examen, pero no hemos hecho nada todavía. Hay que seguir".

Fa 770 dies

Xavi Hernández: "El Galatasaray es un equipo compacto. Dome está intentando implantar su modelo. Tienen individualidades que nos han sorprendido mucho como Aktürkoglu. Es un equipo que nos puede complicar, pero tenemos que hacerlos sufrir cuando no tengan el balón". 

Fa 770 dies

REENCUENTRO

En las filas del Galatasaray se encuentra Iñaki Peña, guardameta azulgrana cedido en el mercado de invierno.

Fa 770 dies

CURIOSIDAD

El 12 de enero de 1999 Barça y Galatasaray jugaron un amistoso en La Rosaleda que acabó 2-2. Aquel partido, fue uno de los primeros encuentros de Xavi Hernández con el primer equipo.

Fa 770 dies

BALANCE FAVORABLE

El balance del Barça frente al Galatasaray es de ocho partidos, con cinco victorias, dos empates y una derrota, con 14 goles marcados y seis goles encajados.

Fa 770 dies

LAS BAJAS

Xavi no podrá contar con Gavi, sancionado, ni Dani Alves, que no está inscrito en la competición.

Fa 770 dies

JUGADOR A SEGUIR

Con tan solo 23 años, Akturkoglu acumula seis goles y cinco asistencias en liga y es el principal activo en ataque del Galatasaray.

Fa 770 dies

VIEJO CONOCIDO

El técnico del Galatasaray es Domènech Torrent, integrante del staff de Pep Guardiola en el Barça, el Bayern y el Manchester City, El de Santa Coloma de Farners llegó para sustituir a Fatih Terim, técnico que entrenó al equipo durante más de 500 partidos.

Fa 770 dies

El Galatasaray no llega de hacer el playoff para meterse en octavos. Los turcos pasaron tras quedar primeros de su grupo.

Fa 770 dies

LAS CLAVES DEL PARTIDOPor Marcos LópezPiqué, Busquets y Aubameyang, suplentes

1.- Xavi rota. Hace cambios en el once inicial el técnico azulgrana. En la defensa, Ter Stegen quedará arropado por Dest (lateral derecho), Araujo y Eric García (centrales) junto a Jordi Alba (lateral izquierdo). Piqué entra en las rotaciones para descansar.

2.- Busquets, suplente. Ha querido Xavi aprovechar el duelo contra el Galatasaray para darle minutos de descanso al capitán azulgrana, lo que le obliga a diseñar un centro del campo con Frenkie de Jong escoltado por Pedri y Nico.

3.- Ataque inusual. Adama, Ferran Torres y Memphis integran la delantera titular del Barça ante el conjunto turco, por lo que se quedan en el banquillo tanto Dembélé como Aubameyang.

Fa 770 dies

BUEN MOMENTO

Tras encadenar cuatro victorias consecutivas ante Valencia, Nápoles, Athletic y Elche, el conjunto azulgrana quiere seguir por la senda del triunfo en competición europea.

Fa 770 dies

Frente al Barça, el Galatasaray, un conjunto histórico de la liga turca pero que no pasa por su mejor momento. Ahora mismo, los turcos son undécimos de su liga y llegan al Camp Nou tras perder en la última jornada.

Fa 770 dies

En el Galatasaray juegan: Iñaki Peña; Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt; Kutlu, Antalyali; Babel, Feghouli, Kerem; Mohamed

Fa 770 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Ter Stegen; Dest, Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba; De Jong, Nico, Pedri; Adama, Depay y Ferran Torres

Fa 770 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo del FC Barcelona - Galatasaray. El conjunto de Xavi Hernández llega con la moral por las nubes y quiere ilusionarse con la Europa League.

Carregar més