«HAURIA CANVIAT ABANS XAVI PER KOEMAN»

Laporta: «Jo he passat a ser més executiu»

Laporta: «Jo he passat a ser més executiu»

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts

«L’oportunitat que li ha donat el Barça a Xavi ell està responent de sobres. Està responent molt bé, coneix el club, respecta les decisions del club. Té personalitat i no es deixa influir». Joan Laporta, el president del Barça, ha passat balanç del seu primer any. I ha volgut el dirigent aturar-se a la figura del tècnic que va rellevar Koeman, acomiadat a finals d’octubre passat. «És un treballador i un malalt del futbol. Estic molt satisfet de tenir un entrenador com Xavi, és per a molts anys i ens donarà moltes alegries», ha remarcat Laporta en una entrevista institucional concedida a Barça TV.

«Hauria canviat abans Xavi per Koeman. Vaig haver de fer cas a la meva intuïció. La decisió ha sigut bona perquè hem millorat. El millor d’aquest any és veure com Xavi ha canviat la mentalitat de l’equip», ha indicat el dirigent blaugrana.

«Ha començat una nova etapa que espero que sigui esplendorosa. Ho estem fent amb gent jove, amb gent de la casa, que ja té present i té molt millor futur. L’ambició és fer un equip per a molts anys que guanyi molts títols», ha indicat el dirigent, reconeixent que «tenim esperança i això és el que tots els culers volen».

A nivell institucional, Laporta ha indicat que es manté vigent «l’ambiciós pla estratègic» que ha elaborat la seva directiva per tornar el club a la primera línia mediàtica i esportiva. «Tenim uns objectius ambiciosos apuntant sempre cap amunt», ha assenyalat el dirigent, revelant que la dimissió el passat mes de febrer de Ferran Reverter, que era el CEO del Barça, li confereix ara un nou rol. «Jo he passat a ser més executiu juntament amb el tresorer, hem fet un organigrama més transversal, amb tots els departaments més en contacte entre ells. No vull un club gaire jerarquitzat on costa, de vegades, prendre decisions».

En aquest sentit, el president ha explicat que «hi haurà un comitè executiu, que es farà cada dilluns. I cada mes es farà un comitè de direcció». Per a Laporta «són moments de serrar les dents i prendre decisions importants». Per això ha modificat la manera de gestionar el club coincidint amb el seu primer aniversari en la presidència.

«Tinc discussions en aquest sentit sobre si ha de ser una societat anònima, puc conviure amb això. I m’ha passat. Però soc advocat, puc entendre certes raons, però no les comparteixo»

Laporta, president del Barça

Notícies relacionades

«El Barça sempre ha de ser propietat de les seves sòcies i socis. Ens trobem amb segons quins espònsors que a això li donen un valor extraordinari i ho hem de mantenir», ha recalcat. «Ho hem de mantenir per romanticisme i també pel nostre propi interès. Tinc discussions en aquest sentit sobre si ha de ser una societat anònima, puc conviure amb això. I m’ha passat. Però soc advocat, puc entendre certes raons, però no les comparteixo», ha precisat el dirigent blaugrana.

«Tu fas una societat anònima, treus el 20% o 30% a borsa com diuen alguns que les defensen. Et capitalitzes amb 2.000 milions però si no posem unes normes per a tothom igual, aquests clubs estat en tindran 8.000. Si nosaltres en posem 4.000 ells en posaran 16.000. No és aquest el problema. Un club ben administrat, amb la forma jurídica com la nostra, pot continuar perfectament. Soc un defensor que el Barça sigui sempre propietari dels seus socis i sòcies. Altres modalitats no les veig, ens traurien del que som».