DIUMENGE, 21 H.

Ara Xavi veu «un Barça diferent» per rebre l’Athletic

«És evident que hem millorat, però també és una evidència que encara hem de millorar més», diu el tècnic

Ara Xavi veu «un Barça diferent» per rebre l’Athletic

Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ni tres victòries seguides ha sigut capaç d’encadenar el Barça ni tres victòries seguides barrejant qualsevol competició. La dada que confirma la marxa a batzegades de l’equip, que no ha pogut agafar en cap moment una velocitat de creuer que el situï on toca. Lentament ho va aconseguint, tot i que el resultats conviden a pensar que s’està produint un accelerament.

L’Athletic, que és l’últim equip que va batre els blaugrana, es presenta al Camp Nou. Va ser el 20 de gener, a San Mamés, en el duel únic de Copa, resolt en la pròrroga per al quadro basc (3-2). Ja s’han plantat en la semifinal del torneig els blanc-i-vermells, que la disputen dimecres contra el València, a Mestalla.

Xavi admet que aquest Barça «és diferent» del que va caure fa poc més d’un mes a Bilbao. No perd des d’aleshores (quatre victòries i dos empats), amb la qual cosa l’equip és una mica més segur. O se sent més segur. «És evident que hem millorat, però també és una evidència que encara hem de millorar més», va afirmar el tècnic.

S’ha millorat la parcel·la ofensiva, va explicar Xavi, amb els moviments amb i sense pilota i l’arribada a posicions de rematada dels interiors. Hi ha més seguretat i més confiança en la passada i possessions més llargues. I, en canvi, encara falta molta evolució en la fase defensiva: pèrdues de concentració, la protecció de l’àrea a les accions d’estratègia, la coordinació per mantenir la línia defensiva...

Només dues vegades a zero

Notícies relacionades

Els resultats ho corroboren: el Barça marca més gols (dos partits seguits amb quatre a favor, i tres dels últims cinc), però continua sense tancar la porteria amb pany i clau: només s’ha estat imbatut en dos dels 11 partits des del reinici de la competició al gener: a Mallorca i a Vitòria, amb dues victòries per 0-1.

«No podem dir que som a un nivell altíssim; en alguns moments sí, però en altres no», diu Xavi, que no canvia el seu discurs sostenint que no descarta cap títol, però advocant per conservar «tota la humilitat i tota la calma» després de les grans victòries de València (1-4) i Nàpols (2-4). Prefereix la postura de la prudència i que sigui Joan Laporta, el president, «un líder natural», que manifesti l’alegria pels triomfs de l’equip, com es va veure després del partit europeu.