EL MERCAT BLAUGRANA

El ‘sudoku’ de Xavi per a l’Europa League

  • Només es poden fer tres noves inscripcions continentals. Alves, Ferran Torres i Adama tanquen la porta a Abde i, si arriben més fitxatges, el tècnic haurà de deixar algun reforç fora. Aubameyang, apartat a l’Arsenal, alternativa a Morata per al ‘nou’

El ‘sudoku’ de Xavi per a l’Europa League
3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi haurà de quadrar un ‘sudoku’ de cara a l’Europa League. Només pot inscriure tres jugadors nous de cara a la competició continental, l’única que el Barça no té en el seu palmarès (la UEFA no reconeix la Copa de Fires, el seu embrió). Abde i Jutglà, dos dels davanters del filial que han reforçat el primer equip des de l’arribada del nou tècnic, no eren a la llista B de la UEFA i aspiraven a un dels tres nous bitllets europeus. Però els fitxatges de Dani Alves, Ferran Torres i Adama Traoré (que aquest divendres ha passat reconeixement mèdic i dilluns serà presentat) els han tancat la porta. En cas que arribin més incorporacions abans del final del mercat, l’entrenador barcelonista haurà de descartar a Europa algun dels reforços hivernals.

Conscient de les limitacions de la plantilla heretada, Xavi confia que el club faci un esforç fins dilluns a mitjanit per potenciar l’equip. Les seves prioritats continuen sent l’arribada d’un ‘nou’ i un lateral esquerre. Veient que Morata, el preferit del tècnic, continua encallat per les reticències de l’Atlètic, el club explora ara altres opcions. Com la d’Aubameyang, un davanter amb llums i ombres. Un ‘killer’ amb més gol que Morata però que ha caigut en desgràcia a l’Arsenal, que li ha retirat la capitania i l’ha apartat per la seva indisciplina. A més no ha pogut jugar la Copa Àfrica amb el Gabon després que se li detectessin uns problemes cardíacs, tot i que el mateix jugador va assegurar la seva tornada a Londres que havia quedat en un ensurt i que el seu cor estava «absolutament bé». Una cosa fonamental per a qualsevol club que vulgui fitxar-lo, especialment per al Barça, després de l’ocorregut amb el Kun Agüero.

Als seus 32 anys, el ‘pitxitxi’ de la Bundesliga el 2017 i de la Premier el 2019 podria ser un temporer de luxe abans d’intentar abordar l’aterratge d’Erling Haaland a l’estiu.

Fa temps que el nom d’Aubameyang plana sobre el Camp Nou. L’Arsenal era un dels equips interessats a Coutinho i, davant la necessitat de desprendre’s del golejador africà, l’intercanvi de cromos semblava una bona solució per als dos clubs. Després que el centrecampista brasiler posés rumb a la Premier, però per retrobar-se a l’Aston Villa amb el seu excompany Steven Gerrard, Aubameyang ha tornat a escena. Abans de ser apartat per Mikel Arteta, portava 7 gols i dues assistències en 15 partits.

Opcions per al lateral esquerrà

Notícies relacionades

Opcions per al lateral esquerràEn paral·lel, el Barça busca un relleu de garanties per a Alba. Tagliafico segueix sobre la taula. Fonts coneixedores de l’operació reiteren que el lateral argentí de l’Ajax només es planteja als seus 29 anys la sortida amb opció de compra al Barça, i descarta tant una altra destinació com la renovació. Al nom del defensa albiceleste s’ha unit el d’un altre del planter que, com Adama, va haver de fer les maletes: Grimaldo. Però segons Record el Benfica, que va passar a vuitens de Champions, no està per la feina de deixar sortir ara l’exblaugrana. D’acord amb el diari portuguès, el conjunt lusità només estaria disposat a escoltar ofertes a l’estiu pel defensa que, com Tagliafico i el valencianista Gayà, acaba contracte el juny del 2023.

La clau per aconseguir nous reforços continua sent la sortida de Dembélé. Si finalment el segon fitxatge més car de la història culer fa les maletes i el club aconsegueix lligar un golejador o un lateral, Xavi haurà de fer baixar de l’avió europeu algun dels fitxatges d’aquest gener

Temes:

Barça