irregularitats de l’anterior junta directiva

La fiscalia obre una investigació per la denúncia del Barça contra Bartomeu

  • S’ha fet càrrec de les indagacions el Servei de Delictes Econòmics i si es troben indicis de delicte es presentarà una querella als jutjats

La fiscalia obre una investigació per la denúncia del Barça contra Bartomeu

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona ha incoat diligències d’investigació arran de la denúncia presentada pel FC Barcelona conta l’expresident Jose Maria Bartomeu, segons han assegurat a aquest diari fonts del ministeri públic. Les indagacions se centren en el pagament de comissions per traspàs de futbolistes, abonaments excessius a advocats, alguns dels quals, vinculats a un jugador, l’Espai Barça i el possible fraccionament de pagaments, entre altres irregularitats.

S’ha fet càrrec de la investigació el Servei de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona, segons les mateixes fonts. L’habitual en aquests casos és que primer es reculli documentació per analitzar si s’ha comès delicte o no i, posteriorment, es practiquen una altra sèrie de proves, com poden ser declaracions de testimonis o, fins i tot, si es considera necessari, de les mateixes persones que estan sent investigades.

Notícies relacionades

En el supòsit que es tinguin indicis de la comissió d’un delicte, la fiscalia presentarà una denúncia o una querella, que serà distribuïda entre els jutjats d’instrucció de la capital catalana. Una possibilitat seria que s’unís al procés judicial ja en marxa pel cas Barçagate.

Esbrinaments previs

La denúncia del Barça es basa que els fets que es deriven de les conclusions de la investigació forense que ha realitzat el club des del mes de març passat. Aquesta mesura va ser anunciada oficialment per la directiva, que va mantenir ahir la seva tradicional reunió mensual al Camp Nou. Aquest informe, que va néixer, segons va explicar el Barça, «com a conseqüència de la ‘due diligence’ financera amb l’objectiu de detectar possibles irregularitats en la gestió del club durant l’últim mandat presidencial», serà presentat oficialment el pròxim 1 de febrer a partir de les 11 del matí a l’Auditori 1899 del Camp Nou.