«HAN SIGUT ERRORS NOSTRES»

Xavi: «Me’n vaig orgullós, el Barça s’ha tret els complexos»

Xavi: «Me’n vaig orgullós, el Barça s’ha tret els complexos»
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Fins a la pròrroga va portar el Barça al Madrid. Va perdre com s’intuïa, amb gols de Vinicius i Benzema, i de la forma que també s’intuïa. Amb un contraatac rapidíssim conduït per Rodrygo i rematat per Valverde. El que se sabia i intuïa, però si Xavi volia saber on era el seu equip ja ho sap. Pot mirar als ulls el líder de la Lliga, tot i que hagi perdut el primer títol de la temporada, la Supercopa d’Espanya.

Amb jugadors que van firmar un acte heroic, tal va ser l’obra d’Araujo, que divendres estava a la llitera d’un quiròfan sent sotmès a una intervenció d’una fractura en el segon i tercer metacarpià de la mà dreta. Va acabar l’uruguaià els 120 minuts d’una agònica semifinal en la qual va començar de central dret per ajudar Alves en el marcatge de Vinicius i va acabar de lateral/central en l’atrevit i arriscat 3-4-3 amb què Xavi va ordenar liquidar tàcticament la nit a Riad.

Risc sense premi

«Me’n vaig molt, molt, molt orgullós de l’equip. Jugant així començarem a guanyar i lluitar pels títols», va proclamar Piqué, lamentant que l’equip no sabés tancar defensivament la contra en la qual se li va escapar el pas a la final.

«És per sortir amb el cap ben alt, falta guanyar i si en aquest club no es guanya és difícil», va admetre un dels capitans del Barça, lamentant que se li escorregués el partit entre els dits. «Vam anar a buscar-los, vam prendre molts riscos, jugant amb una línia de tres defenses i hem competit», va remarcar Piqué.

«Me’n vaig molt, molt, molt orgullós de l’equip. Jugant així començarem a guanyar i lluitar pels títols»

Piqué, jugador del Barça

Parlava el defensa, mentre Xavi anava abraçant, un a un, tots els seus jugadors sobre la gespa. Acabava de disfrutar i patir del seu primer clàssic com a entrenador del Barça, dolgut com estava per la pèrdua de pilotes (el 0-1 que va regalar Busquets) que van facilitar el triomf blanc. No va trobar tampoc el premi en el risc tàctic que va assumir amb el 3-4-3.

«Són errors nostres»

Xavi, després de rebre la carinyosa abraçada de Laporta, va exposar la seva mirada sobre el clàssic. «A excepció dels 20 primers minuts en què crec que teníem una mica de complex, quan ens els vam traure hem jugat millor que el Madrid», va comentar l’entrenador.

«Ens va faltar paciència, ens va faltar ser més responsables amb la pilota. Me’n vaig trist i enfadat perquè ens acomiadem d’un títol»

Xavi, tècnic del Barça

«Hem pres molt risc. Però si tires una moneda a l’aire i surt cara ningú podrà dir res sobre que el Barça no mereixia estar a la final. Ens en podem anar orgullosos, és un pas endavant, anem pel bon camí. Tot i que també me’n vaig trist i enfadat perquè ens acomiadem d’un títol», va indicar l’entrenador, orgullós, això sí, perquè «el Barça s’ha tret els complexos i pot competir contra qualsevol».

Notícies relacionades

I es va acomiadar d’aquest títol el Barça perquè va cometre, segons Xavi, «errors» intolerables. «Són errors nostres, no aturar contres, ser més responsables amb la pilota...». Es lamentava el tècnic que el seu equip no sabés codificar el que demandava el partit permetent així que el Madrid explotés els seus recursos.

«Ens va faltar una mica de paciència i experiència, però aquest és el camí. Crec que anem pel bon camí», va remarcar Xavi tancant amb una frase. «Som aquí, som a prop... Som aquí».