«CANVIAR LA DINÀMICA»

Xavi: «Està costant més del que pensàvem»

  • El tècnic espera aconseguir davant l’Elx el primer triomf de la nova era que va anunciar després de caure a la Champions

  • «Necessitem una victòria per canviar la dinàmica»

  • «Hi ha jugadors a qui els costa entendre el joc de posició, cosa que sorprèn estant en el Barça»

Xavi: «Està costant més del que pensàvem»

EFE

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi busca davant l’Elx la primera victòria de la nova era que va anunciar després de l’eliminació europea. Després dels empats davant l’Osasuna i el Boca, el tècnic egarenc sap que, tot i que vegi brots verds en el joc, de res serveixen sense triomf.

«Les sensacions són cada vegada més bones, estem fent més passos endavant, però al final això va de guanyar», ha reconegut. «Les sensacions no serveixen per a res. Necessitem resultats. Necessitem una victòria per canviar la dinàmica».

Sabia que reconstruir el temple blaugrana no seria fàcil, però com en la reforma de qualsevol casa, només ha sigut conscient de la magnitud de l’obra al veure l’estat del vestidor. «Està costant més del que pensàvem. Hi ha jugadors a qui els costa entendre el joc de posició, cosa que sorprèn estant en el Barça». La llista de reformes necessàries és gairebé tan llarga com les que necessita l’envellit Camp Nou. «S’han de canviar algunes coses. Jugadors, sí, però també dinàmiques, hàbits, aspectes concrets... Nosaltres, per exemple, no defensem igual que l’anterior entrenador. No hem tingut pretemporada. És evident que hem de reforçar l’equip».

Malgrat el degoteig diari de noms de possibles fitxatges, el tècnic no en vol parlar fins que s’obri el mercat. «No serà fàcil reforçar l’equip. Quant a noms veurem el que passa. Ja pensarem en fitxatges a partir del dia 21».

Notícies relacionades

Abans que pugui alinear Alves o algun jugador més, el repte és començar a sumar de tres en tres davant l’Elx i el Sevilla. «Tenim urgències de resultats i necessitem els sis punts. Estem fent bé les coses, però no ens arriba per competir. Hem de guanyar com sigui». 

La renovació de Dembélé

Alba i Dembélé, que van acabar amb molèsties a Pamplona, estaran disponibles aquest dissabte contra l’Elx. Sobre l’extrem francès ha tornat a reiterar el seu desig que renovi. «Vam tenir una reunió, és feliç aquí, és un tema de posar-se d’acord, entre l’agent i el club. Sap el projecte i la importància que tindrà. El veig feliç, content i només li falta el gol». No ha vist porteria en els seus sis partits d’aquesta temporada i el seu últim gol amb la samarreta barcelonista va ser fa set mesos.