CHAMPIONS LEAGUE FEMENINA

El Barça tanca la fase de grups de la Champions amb una maneta

Reuters / Albert Gea

3

El Barça, amb moltes suplents, va finalitzar la fase de grups de la Lliga de Campions femenina amb ple de triomfs gràcies als gols de Leila Ouahabi, Fridolina Rolfö, Alexia Putellas, Ingrid Engen i Lieke Martens, que van consolidar la victòria per 5-0 en el tràmit davant el Koege danès una vegada aconseguida la classificació per als quarts de final i la primera plaça en la jornada anterior.

Els sis triomfs de la Champions League, sumats al ple que també porta l’equip blaugrana a la Lliga, eleven a 19 les seves victòries consecutives en aquest inici de curs. El balanç de gols a favor i en contra en aquesta fase de grups és una mostra clara de la superioritat que ha mostrat el Barça. L’equip de Jonatan Giráldez ha celebrat 22 gols i tan sols n’ha rebut un.

El tècnic va anunciar rotacions en la prèvia i va complir la seva paraula. Fins a set canvis va introduir a l’onze titular respecte al triomf per 1-3 davant el Reial Madrid del cap de setmana passat.

Oportunitat

Així, joves jugadores com la portera Cata Coll, la defensa Jana Fernández i la davantera Claudia Pina van tenir la seva oportunitat d’inici. En el segon temps també van jugar les futbolistes del filial Ona Baradad, Ornella Vignola i María Pérez, que va debutar en competició europea.

El Koege, últim campió i actual líder de la lliga danesa, va arribar a l’Estadi Johan Cruyff sense el seu entrenador, Soeren Randa-Boldt, amb problemes de salut. El plantejament de les daneses es va basar a situar una muralla defensiva per obstaculitzar l’atac blaugrana i intentar connectar amb Kyra Carusa, sola en la davantera, les poques vegades que van aconseguir robar la pilota al Barça.

Però la resistència visitant va caure ben aviat. Una centrada-xut des de la banda esquerra de Leila Ouahabi en el minut 10 va sorprendre Kaylan Marckese, que va veure com la pilota es colava a la seva porteria pel segon pal i així pujava l’1-0 al marcador.

Poc després, Mariona Caldentey va haver de ser substituïda al notar unes molèsties a la part posterior de la cuixa dreta després d’una jugada de combinació en la qual va arribar forçada a la línia de fons.

Al minut 28, Carusa va aconseguir desbordar per primera vegada Irene Paredes i va obligar a intervenir Cata Coll, que es va llançar als peus de la davantera per evitar l’empat. El rebuig va caure a Kelly Fitzgerald, però la centrecampista del Koege va enviar la pilota als núvols.

Ritme baix

Dos minuts després, Fridolina Rolfö, la substituta de Mariona, es va encarregar de tornar a posar les coses al seu lloc mitjançant una rematada de cap creuada a centrada d’Alexia Putellas que es va convertir en el 2-0. Precisament, la Pilota d’Or pràcticament va sentenciar el partit en el 43 a l’aixecar-se la pilota per rematar a gol amb una volea que va suposar el tercer gol de la nit.

Si el ritme del primer temps no va ser especialment intens encara va disminuir més en el segon, amb un Barça que en tot moment va jugar en camp rival. Ingrid Engen, amb la puntera després d’un córner, va fer el 4-0 en el minut 65. Va ser el seu primer gol amb la samarreta blaugrana.

La millor oportunitat del partit per al Koege va arribar cinc minuts després, quan Cornelia Kramer es va quedar sola davant Cata Coll en un contraatac i la jove davantera danesa va enviar la pilota al travesser.

Encara hi va haver temps per al gran gol de la nit. En el 74, Lieke Martens va veure avançada Marckese i va provar una vaselina des de 30 metres que es va colar per l’escaire dret. Amb aquesta obra d’art el Barça va certificar el 5-0 definitiu davant un Koege que marxa del seu debut a Europa amb 0 punts.

Fitxa tècnica

5 – Barcelona: Cata Coll; Jana Fernández, Paredes, Melanie Serrano, Ouahabi; Engen (María Pérez, min. 79), Mariona Caldentey (Rolfö, min. 23), Alexia (Ornella Vignola, min. 69); Graham Hansen (Ona Baradad, min. 69), Crnogorcevic (Martens, min. 69) i Claudia Pina.

0 – Koege: Marckese; Faerge, Svendsen, Laura Pedersen, Obaze, Markvardsen; Pokorny (Nowak, min. 87), Jankovskva (Uhre Nielsen, min. 46), Kelly Fitzgerald, Cecilie Floe Nielsen (Kramer, min. 56); i Kyra Carusa.

Gols: 1-0, min. 10: Leila Ouahabi. 2-0, min. 30: Fridolina Rolfö. 3-0, min. 43: Alexia Putellas. 4-0, min. 65: Ingrid Engen. 5-0, min. 74: Lieke Martens.

Àrbitre: Petra Pavlikova (Eslovàquia).