XAVI: «EL REDEBUT DE DANI HA SIGUT MOLT BO»

I Alves va acabar de capità del Barça en el seu redebut

I Alves va acabar de capità del Barça en el seu redebut

Afp

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va començar de lateral dret com el vell Alves. I va acabar exercint d’interior dret com el nou Alves. Va ser, a més, l’autor del primer llançament de penal en la tanda en què el Boca va superar el Barça (2-4) en la Maradona Cup després de l’empat (1-1) amb què va acabar el partit. A Riad, i després d’estar quatre mesos sense jugar un partit, tot i que fos amistós com aquest, Dani Alves va completar els 90 minuts.

Necessitava aquells 90 minuts per adquirir ritme competitiu perquè Xavi no només el veu valuós en la reconstrucció anímica del grup (la seva principal tasca ara) sinó també en l’esportiva. A partir de l’1 de gener, el brasiler ja podrà ser utilitzat oficialment pel tècnic blaugrana, que li va concedir fins i tot l’honor de lluir el braçalet de capità després de la substitució de Lenglet, que portava la senyera en la primera meitat.

A l’Aràbia Saudita va redebutar Alves amb la samarra del Barça. «Ho ha fet molt bé», va admetre Xavi. Amb la hiperactivitat que el caracteritza (li van perdonar fins i tot una targeta groga), com si volgués rebel·lar-se contra aquesta edat (38 anys) que indica el seu document d’identitat. Tot i que va arrencar com a lateral no va omplir la banda de punta a punta en el 4-3-3 que va fer servir Xavi davant el Boca. Més aviat es va acostar a zones interiors, deixant la calç per a Jutglà, improvisat extrem dret, tot i que va executar un parell de bons centres. Tots dos amb intenció.

Va generar després Alves dues ocasions. La primera va ser realment perillosa amb un enverinat xut (m. 19) des de fora de l’àrea que va obligar a una gran intervenció de Rossi, el porter de Boca. En la segona, i sentint-se el líder de l’equip davant l’absència dels titulars, el brasiler va llançar una falta sobre pràcticament la línia que delimita l’àrea gran. Però el seu corbat xut (m. 42) anava tan fluix que amb prou feines va incomodar Rossi.

Origen del gol de Jutglà

Després, el seu rol en la segona meitat va adquirir un to més ofensiu creant l’acció de l’únic gol del Barça amb un centre des de la dreta, esmorteït per Coutinho amb el braç abans que Jutglà s’inventés un fenomenal i furiós cop amb la dreta. En un Barça de nens que semblava més aviat el Barça B, Alves va acabar amb el braçalet de capità ajustat al braç, assaborint el penal que va marcar mentre mirava Rossi indicant-li amb visibles gestos que li havia faltat una mica.

«La derrota no ens afectarà gens. És un test molt positiu. He vist molt bé Dani, és capaç de marcar diferències a l’última passada»

Xavi, tècnic del Barça

Amb prou feines uns centímetres van privar el meta argentí de parar el penal a Alves. Els mateixos que van impedir al brasiler aixecar el seu primer títol, tot i que fos amistós, amb la samarra del Barça. «El resultat és el de menys. El redebut d’Alves ha sigut molt bo», va dir Xavi. «És una llegenda del futbol, és una llegenda del club. És un privilegi tenir-lo al vestuari, serà un jugador molt important per a nosaltres», va afirmar Eric Garcia.

Acabat el partit, derrotat el Barça en la tanda de penals, Alves es va intercanviar la samarreta, portava el 8 que va pertànyer a Iniesta, amb un jugador del Boca. «La derrota no ens afectarà gens. És un test molt positiu. He vist molt bé Dani, és capaç de marcar diferències a l’última passada», va recalcar Xavi, qui va protegir set jugadors (Ter Stegen, Umtiti, Piqué, Busquets, Frenkie de Jong, Dembélé i Luuk de Jong per no córrer riscos davant el duel, decisiu com tots ja, de dissabte al Camp Nou davant l’Elx.

Notícies relacionades

Un partit que Alves haurà de mirar des de la grada. Encara no pot redebutar oficialment.