UNA EXFUTBOLISTA CONTRA LA SAREB

Lolita Ortiz: el partit contra el desnonament d’una pionera del Barça femení

L’excapitana blaugrana, als 77 anys, atura juntament amb excompanyes el quart intent de llançament

  • L’exjugadora podrà brindar el dia de Nadal a casa seva pel 51è aniversari del primer partit femení al Camp Nou

Lolita Ortiz: el partit contra el desnonament d’una pionera del Barça femení

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia de Nadal es compleixen 51 anys del primer partit del Barça femení. Lolita Ortiz va ser una de les pioneres que el va disputar i va posar la primera pedra de l’actual campió de l’Europa. Jugava d’extrem i va heretar el braçalet quan la primera capitana, Imma Cabecerán, es va retirar. El seu pis de l’avinguda Paral·lel és ple de retallades i fotos d’aquell equip que va lluitar per demostrar que els que deien que «el futbol femení és una tonteria» s’equivocaven. Ara tots aquests records estan en caixes, perquè aquest dilluns estava previst un nou intent de desnonament. Però aquesta veterana, de 77 anys, ha parat el quart intent de llançament amb l’ajuda de les seves excompanyes.

«Que tinguis 77 anys i hagis de veure’t així és morir. No li desitjo el que estic vivint a ningú, ni al meu pitjor enemic», explicava a aquest diari hores abans mentre feia les caixes amb els seus efectes personals en la que ha sigut la seva llar des del 1995. «Només volem que ens donin el pis en el que estem vivint més de 20 anys, pagar el lloguer i passar aquí el Nadal amb la meva família i que ens deixin viure en pau». 

El seu fill Jordà, regidor a La Granada del Penedès, ha intentat buscar fórmules per resoldre el deute familiar però no ha aconseguit que ni Caja Madrid, ni Bankia, ni Solvia acceptessin. Van arribar a dipositar durant tres mesos al jutjat un lloguer, però no van aconseguir que la Sareb, l’empresa semipública en la qual es van aparcar els actius immobiliaris tòxics de les entitats financeres rescatades, acceptés un lloguer social. El popularment conegut com a «banc dolent» no ha respost a les diferents ofertes que han presentat des de 170.000 fins a 250.000 euros per l’immoble. «Fa més de 10 anys que intentem resoldre’l, amb la mà estesa, però la seva ha estat sempre tancada. Hem xocat amb un mur infranquejable, sense sensibilitat humana, suposo que han deuen pensar que millor vendre’l a un fons voltor per quatre duros que a la meva mare», lamenta Jordà.

La d’aquest dilluns no era la primera vegada que s’enfrontava a l’amenaça de llançament, que va viure per primera vegada ja fa gairebé 10 anys i que s’ha anat repetint. Quan el seu gendre va morir el 2012 víctima del maleït ELA, van descobrir que el pis familiar estava embargat. Van aconseguir parar els dos primers llançament el 2012 amb l’ajuda d’Ada Colau, al capdavant llavors de la PAH, i dels veïns.

«Som un equip»

Notícies relacionades

A l’octubre van rebre una trucada de l’advocat que els advertia que hi hauria un tercer intent de desallotjament el 2 desembre. Gràcies al recolzament veïnal van aconseguir aturar-lo, però es va anunciar una nova temptativa per a aquest dilluns 13 de desembre.

Excompanyes com Carmen Nieto i Maria Antonia Mínguez han acudit aquest dilluns per sumar les seves mans per parar el desnonament. Tant elles com els veïns, familiars i amics, s’han posat a aplaudir quan a les 12.30 h s’ha anunciat que se suspenia el desallotjament. «Som un equip, som un equip», han corejat les exfutbolistes. La Lolita ha agraït el recolzament del club i de l’associació de veterans. «Ara em prendria fins i tot un whisky», deia fent broma després del mal tràngol viscut. El dia de Nadal podrà brindar a casa no només pel 51è aniversari d’aquell històric partit sinó també per un final feliç per a un altre partit immobiliari.

Temes:

Barça