«UN PARTIT VITAL»

Xavi: «El Betis és un rival directe»

El tècnic defensa la renovació del lesionat Sergi Roberto i d’Osumane Dembélé, «una figura clau» en el seu projecte

Xavi: «El Betis és un rival directe»

ALEJANDRO GARCÍA/EFE

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A 13 punts del Madrid està el Barça. «Continuem amb urgències, són molts punts de desavantatge», recorda Xavi Hernández com una dada per mantenir la prudència davant els aires d’optimisme que s’han desencadenat amb l’arribada del tècnic i per mantenir l’exigència d’un Barça massa lluny del liderat. Lluny també del Betis. A quatre punts per sobre, cosa que el converteix «en un rival directe»; de moment, per accedir a llocs europeus. Així de lluny està el Barça del lloc que li correspon. O el que sol ocupar.

No va costar gens a Xavi, per tant, dir que el partit d’aquest dissabte davant l’onze verd-i-blanc «és vital». Després el terme «vital» el va utilitzar per qualificar tots els partits del Barça. Després vindrà el del Bayern, Luego, Osasuna, Elx, Sevilla... Poc després ja va avançar que el concepte «la setmana més important de la temporada» s’aniria repetint. I més tard, el del «mes més important». «Això és el Barça: això va de guanyar i guanyar, no val empatar ni de bon tros perdre», va resumir.

Canviar «hàbits» defensius

El Barça va amb retard respecte als habituals competidors i això manté la pressió al màxim nivell, sense marge per especular ni permetre’s una ensopegada. Tampoc per fer rotacions, canvis ni proves. L’alt nombre de lesionats impedeix repartir amb certa equitat els minuts. Xavi està amb la determinació d’inculcar els seus conceptes després de comprovar alguns defectes tàctics del passat, de l’era Koeman –«hàbits», va dir el nou tècnic–, que vol corregir.

Només pot instruir, però amb les limitacions dels nombrosos lesionats; l’últim ha sigut Sergi Roberto, a qui va defensar de les crítiques, considerant que s’ha sigut injust amb ell perquè sempre es va mostrar disposat a jugar malgrat no estar al cent per cent. Al final, el polivalent futbolista de Reus ha decidit parar i passar pel quiròfan per solucionar la seva ruptura al quàdriceps de la cama dreta. «És fonamental per a l’equip, ara i quan es recuperi i així ho he transmès», va afirmar Xavi. Ho ha transmès al president Joan Laporta i al director de futbol Mateu Alemany, mostrant-se partidari que se li renovi el contracte, que acaba el 30 de juny.

La implicació i la voluntat de Sergi Roberto és la mateixa que la de d’Ansu Fati, les «ganes del qual d’entrenar i d’ajudar emocionen», però que tampoc arribarà a temps de reaparèixer davant el Bayern de Munic. Una voluntat similar també a la de Sergiño Dest, recuperat finalment de la lumbàlgia. «Cal ser cauts amb Ansu», va avisar, anunciant, de manera general, que no es forçarà els futbolistes pel risc que la convalescència d’una lesió s’allargui per més temps.

Dembélé, sempre al camp

Notícies relacionades

D’això és un exponent Ousmane Dembélé, feliçment recuperat de tots els contratemps musculars... fins al pròxim. La inquietud actual amb l’extrem francès se centra en la renovació del contracte com Roberto. També la defensa ferventment Xavi.

«Tinc constància que no només és un tema econòmic, sinó de projecte esportiu i ja li he hem transmès que és molt important per a nosaltres, que serà una peça clau», va valorar l’entrenador, que no relegaria a la grada Dembélé si continua sense ampliar el contracte. Ni per convicció ni per la imatge que desprendria el club.