ACOLLIDA A LA MORATÒRIA DEL CSD

La junta de Laporta prorroga l’aval de 124,6 milions d’euros fins al 31 de gener

La junta de Laporta prorroga l’aval de 124,6 milions d’euros fins al 31 de gener

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

L’aval de 124,6 milions d’euros necessari perquè la directiva de Joan Laporta continuï governant el Barça s’ha ampliat fins al 31 de gener. La junta s’ha acollit a la moratòria atorgada pel Consell Superior d’Esports (CSD), que amplia aquell termini legal en els dos pròxims mesos ja que l’actual aval, obtingut de matinada després de les eleccions del passat 7 de març, expirava a finals d’aquest mes de novembre.

Es beneficia la directiva d’aquest ordenament fixat pel CSD i la mateixa Lliga de Futbol Professional (LFP) a l’espera que s’aprovi el pròxim mes de gener, just abans que expiri aquesta pròrroga, la nova llei de l’esport al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), on es podrien revisar les condicions d’aquest aval.

En una notaria de Barcelona s’han reunit el president Joan Laporta al costat dels dos principals avaladors (José Elías, d’Audax, una empresa d’energies renovables, i Jaume Roures) per rubricar aquesta pròrroga que li dona aire financer a la directiva blaugrana a l’espera que s’aprovi la nova llei de l’esport.

Nous avaladors

Notícies relacionades

El desglossament econòmic d’aquesta pròrroga no serà el mateix que l’aval inicial perquè entren nous avaladors, a més dels esmentats Elías i Roures. Espera amb molt interès Laporta el que pot fixar-se en la nova normativa legal perquè permetrà als clubs que no són SAE (Societat Anònima Esportiva) acollir-se a un nou percentatge a l’hora d’avalar.

De moment, continua sent obligatori avalar el 15% del pressupost de despeses, cosa que obliga la junta de Laporta a presentar aquest document econòmic per un valor de 124, 6 milions d’euros. En aquest sentit, la nova llei de l’esport permetrà que els clubs que no són SAE fixin aquest percentatge a través, això sí, d’una decisió dels seus socis en una assemblea, tenint un mínim del 3% i un màxim del 15%, l’actual.