ACTUALITAT BLAUGRANA

«Soc un nen de 38 anys, soc molt, molt feliç», diu Alves en la seva presentació

  • El futbolista brasiler recorda que ha intentat tornar durant anys al FC Barcelona

  • «La paraula content es queda curta per al que estic vivint», diu

  • Unes 10.000 persones s’ajunten al Camp Nou per donar-li la benvinguda

«Soc un nen de 38 anys, soc molt, molt feliç», diu Alves en la seva presentació

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dani Alves es va prometre a si mateix tornar com a jugador del FC Barcelona algun dia. Ho ha explicat en la seva presentació de tornada al Camp Nou. «He estat cinc anys intentant tornar». I ara finalment ho ha aconseguit als seus 38 anys. «Soc un nen de 38 anys. Soc molt, molt feliç», va dir el lateral brasiler en una entrevista a Barça TV.

Alves ha firmat el seu contracte fins a final de temporada al costat de Joan Laporta, el qual reconeix que «vaig afartar» a missatges per intentar tornar. Tan ufà s’ha mostrat Alves que ha saltat amb pantalons i americana però descalç a la gespa del Camp Nou, com al seu dia fes Yerry Mina. Un total de 10.378 aficionats es van ajuntar a les grades per saludar-lo, una xifra molt similar a la que va rebre Xavi Hernández.

Quan es va assabentar que la decisió depenia de Xavi (així l’hi va dir el president blaugrana), Alves es va sentir amb possibilitats. «Ha sigut molt curiós el procés. Volia tornar per jugar. Com fos. Garanteixo que puc ajudar, li vaig dir al president. Puc ajudar que els jugadors sàpiguen el que és el Barça. Vaig tenir reunions i quan vaig saber que Xavi ho arreglaria, vaig pensar que allà van augmentar les meves opcions. Xavi sap el que jo penso i el que vivim dins i fora del camp. Van augmentar les meves opcions i després em va trucar ell dient-me si podia ajudar. Li vaig dir: «És el Barça i si el Barça em necessita, no vull saber res més. Ja ho arreglaré amb el club. És igual com. A partir d’aquesta trucada, jo ja estava al Barça. És igual la manera», ha explicat el brasiler a Barça TV.

El sou més baix

Alves ha posat totes les facilitats del món fins al punt que cobrarà el salari mínim professional, 155.000 euros segons el conveni en vigor a Primera. Serà el futbolista amb el sou més baix de tota la plantilla. Però això a ell li és igual. «Si fa falta jugar gratis, jugo gratis», ha declarat. «La paraula content es queda curta per al que estic vivint. La sensació que tinc per dins és inexplicable. Viuré tot això que sé que genera plaer per segona vegada».

Notícies relacionades

Alves lluirà el número 8, i va tenir un record en aquest sentit per a Hristo Stóitxkov. «Un dia li vaig dir que tornaria i portaria el seu número, i quan es va confirmar li vaig trucar: ‘T’ho vaig dir’». També va enviar un missatge de cortesia a Andrés Iniesta, un altre 8 il·lustre. «Li vaig dir que seria un gran honor portar el seu número». El lateral ve de guanyar l’or olímpic, aspira a disputar el Mundial de Qatar l’any vinent i torna al club amb el qual va guanyar 23 títols.

El jugador ha recordat també els mals moments a l’entitat els últims anys amb la directiva anterior. «Veia que les coses no anaven i no fluïen, no encaixaven. Un any abans em van deixar sense contracte però a base de lluita, com que es van quedar sense opció, van haver de venir cap a mi. I vaig dir que em quedava però amb la condició que jo decidia quan me n’anava i poder elegir que sortia per la porta de davant. Però sempre vaig pensar a sortir per tornar. Ells ja no volien renovar-me. Me n’anava abans que em fessin fora. Tenia un munt d’opcions. Me’n vaig anar però amb el pessigolleig que volia tornar. Vaig anar a un altre lloc destrossant-me per tornar ja que no vaig fer el comiat que volia. I soc aquí».