LA TORNADA DE L’EXCAPITÀ

Xavi, la tornada del messies que torna la fe al temple culer

Gairebé 10.000 blaugranes acudeixen al Camp Nou per veure com el nou tècnic posa la primera pedra a la reconstrucció de l’equip

Xavi, la tornada del messies que torna la fe al temple culer

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que Xavi se’n va anar el 2015, el Barça no ha tornat a guanyar la Champions. Una travessia del desert que ja dura gairebé sis anys en què els culers havien anat perdent la fe. Després d’haver estat tancat any i mig per la pandèmia, el temple barcelonista seguia molt buit, termòmetre de la desafecció blaugrana. Però la tornada de l’excapità, que va aixecar quatre Champions com a jugador, ha reactivat una afició que semblava en coma induït i que anhela que el nou messies ressusciti el Barça.

9.422 culers han acudit, un dilluns al migdia, a les grades del Camp Nou per corejar el nom del nou messies, procedent del desert i després de posar fi al conte de les mil i una nits. Emocionat, Xavi ha despertat una pluja d’aplaudiments al sentenciar que «el Barça no es pot permetre empatar o guanyar». Acompanyat de la seva dona Núria, que aquest dilluns compleix 40 anys, dels seus germans, pares i sogres, ha firmat el seu contracte i ha posat la primera pedra de la reconstrucció.

«Pell de gallina»

Laporta i Xavi s’han afegit als càntics clàssics del Camp Nou. «Us necessitem més que mai», ha afirmat el nou entrenador, que ha reconegut que se li ha posat la «pell de gallina» per la rebuda en la seva tornada a un estadi on va jugar 17 temporades.

«Que ens facin disfrutar, que ja toca, com va fer Guardiola, com el mestre Cruyff. Estem massa ben acostumats, sobretot la joventut», ha dit el Joan. Tenia vuit anys quan va anar al Camp Nou per a la inauguració i als seus 72 no recorda un Barça que jugués tan malament. «Jo no havia vist un joc tan dolent, però no són tan dolents i segur que amb Xavi milloraran. Llàstima que no hagués arribat abans. S’ha de tenir paciència un any».

Molts confien, com el Joan, que el vallesà completi la santíssima trinitat culer i faci el miracle de Cruyff i Guardiola. Tot i que la realitat és que el Barça que trobarà s’assembla més a l’equip que va crear el geni neerlandès després del motí de l’Hesperia que el que va heretar Pep de Frank Rijkaard i que va conduir en el seu primer any al sextet.

Peregrinació a la meca blaugrana

Notícies relacionades

«Estic segur que l’aixecarà, perquè si no ens n’anem a Segona», diu Creu, de 84 anys, que espera que el retorn de Xavi sigui un punt d’inflexió com el que va suposar el seu admirat Kubala al seu dia. Avis i nens, culers de tota la vida i turistes han anat en peregrinació a una meca blaugrana poc freqüentada en les últimes setmanes. El Mario, als vuit anys, ni recorda de quan el Barça va guanyar l’última Champions. Mentre que la Cristina i l’Osama, els seus pares, estan convençuts que el petit celebrarà una ‘orelluda’ aviat, el nen no ho té tan clar.

Xavi torna al Camp Nou sis anys després i el mateix dia en què ‘Dexter’, mítica sèrie sobre un assassí en sèrie amb cara de bon noi, torna a les teles de mig món vuit anys després del seu últim capítol. ¿Recuperarà el Barça amb Xavi l’instint assassí? Seguiu atents a les vostres pantalles.