LA NOVA ETAPA BLAUGRANA

Unzué: «Tots els culers estem il·lusionats amb Xavi»

L’exporter i exentrenador tècnic del Barça demana paciència amb el nou tècnic

Unzué: «Tots els culers estem il·lusionats amb Xavi»

Valentí Enrich

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Tots els culers estem il·lusionats amb Xavi». Juan Carlos Unzué entén que el Barça obre una nova època amb el nou entrenador. Un que va ser deixeble seu, quan l’exporter va ser entrenador de porters i després ajudant de Luis Enrique, està convençut del seu èxit i de la reacció immediata de l’equip.

Però Unzué reclama paciència, i accepta amb naturalitat la fàcil comparació del fitxatge de Xavi amb el significat que va suposar el de Pep Guardiola el 2008. «El que no podem pensar és que Xavi podrà aconseguir el que va aconseguir el Pep el primer mes. El record que tenim, el millor moment amb el transcurs d’uns mesos», va afirmar Unzué, padrí del torneig de golf que se celebra aquest dilluns en el club de golf de Sant Cugat en benèfic de l’ELA, la malaltia que pateix. Tota la recaptació s’entregarà a la Fundació Miquel Valls.

A Unzué el van acompanyar amics i coneguts i molta gent per fer la seva aportació solidària. Hi havia Pep Guardiola i Txiki Begiristain, que van viatjar expressament des de Manchester per participar en el torneig, per exemple, igual que Aritz Aduriz, que va volar des de Bilbao. Joan Laporta va ser a Sant Cugat, participant en la xerrada prèvia abans de desplaçar-se al Camp Nou per presidir la presentació de Xavi.

Coneixements previs

Notícies relacionades

Unzué va viure de prop l’experiència de Pep com va viure abans la de Frank Rijkaard. L’extècnic va explicar que ell i Eusebio Sacristán van ser designats pel club per ajudar Rijkaard, que no coneixia el Barça. L’aportació d’ells va accelerar l’adaptació de l’holandès i va ampliar els seus coneixements del club. «Aquell temps que Frank va necessitar Xavi no el necessita. Ja ha viscut totes aquestes experiències i podrà prendre més decisions amb més efectivitat en menys temps», va dir Unzué.

I no es tracta només del coneixement del club, sinó dels coneixements futbolístics. «Té molt clara la idea de joc que vol que desenvolupi el Barça, és la que ha donat més èxits al club i ell hi ha estat molt implicat! Som en vista de l’entrenador ideal en aquesta situació», afirma Unzué.