ENTRE LIQUIDACIONS I CLÀUSULES

El Barça gasta 37 milions d’euros per quatre entrenadors en menys de dos anys

El Barça gasta 37 milions d’euros per quatre entrenadors en menys de dos anys

AFP / EFE

1
Es llegeix en minuts

En poc més d’un any (l’agost del 2020 va arribar Koeman, el novembre del 2021 aterra Xavi), el Barça ha invertit 10 milions d’euros a contractar dos entrenadors. I seguint la mateixa via. Josep Maria Bartomeu va abonar els cinc milions d’euros fixats al contracte de l’‘heroi de Wembley’ amb la selecció neerlandesa. Joan Laporta va decidir no anar a Qatar per tancar la negociació, però ha hagut, segons ha revelat l’Al-Sadd en un comunicat oficial, d’abonar els cinc milions de clàusula pactats al contracte del tècnic de Terrassa. I la despesa en entrenadors, entre clàusules pagades i liquidacions, s’eleva fins als 37 milions d’euros.

Tot va començar amb l’acomiadament d’Ernesto Valverde el gener del 2020, el primer dels cinc entrenadors que ha tingut el club, incloent-hi l’interinatge de Sergi Barjuan. La liquidació del ‘Txingurri’, que tenia contracte fins el 2021, estaria fixada entorn dels 11 milions d’euros.

De liquidació en liquidació

Després, va arribar Setién, a qui Bartomeu va oferir una relació contractual fins el 2022. Però després només hi va estar vuit mesos, per tant, va ser acomiadat quan li quedaven encara dos anys. La liquidació de Setién, que està encara immers en un litigi judicial, seria de quatre milions d’euros.

Després, Bartomeu va apostar per Koeman, tot i que va haver d’entregar cinc milions a la federació neerlandesa per aconseguir que arribés a la banqueta del Camp Nou. Ara ha repetit Laporta la mateixa via del seu antecessor per aconseguir Xavi, que tenia contracte fins el 2023 amb l’Al-Sadd. Però el Barça haurà de pagar també els 12 milions d’euros que exigeix el tècnic neerlandès per firmar el seu acomiadament. 

Xavi debutarà contra l’Espanyol

Notícies relacionades

Units, per descomptat, als cinc que ha demanat l’Al-Sadd per deixar lliure Xavi perquè s’assegui el 20 de novembre a la banqueta del Camp Nou contra l’Espanyol en el que serà la seva estrena oficial.

Curiosament, el Barça havia invertit només nou milions d’euros i mig en dos jugadors: nou per Emerson, el lateral brasiler que va vendre al Tottenham després de jugar un sol partit amb la samarreta blaugrana, i mig milió d’euros per Demir com a concepte de la seva cessió del Rapid de Viena.