DESPRÉS DE LA DERROTA A VALLECAS

Koeman: «¿El meu futur corre perill? No ho sé»

El Barça porta un any sense guanyar un gran i continua posant-se vermell davant mitjans i petits davant ‘los rayos que no cesan’: la plaga de lesions no remet en un equip que continua sense guanyar fora, encadena sis partits seguits encaixant en la primera ocasió rival i al qual li continua costant un món xutar entre els tres pals. 

Koeman: «¿El meu futur corre perill? No ho sé»

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimecres es va complir el primer aniversari de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i dijous farà un any de l’últim partit que el Barça va guanyar a un gran. Va ser al camp de la Juventus, en una gran nit de Pedri. Des d’aleshores no ha vençut cap duel directe amb un gran i continua posant-se vermell davant mitjans i petits. A Vallecas, un acabat d’ascendir li va tornar a treure els colors, fulminat pels ‘rayos que no cesan’: la plaga de lesions no remet en un equip que no ha guanyat en cinc partits a fora, encadena sis partits seguits encaixant en la primera ocasió rival i al qual li continua costant un món xutar entre els tres pals.

«La culpa és de tots. Per al bo i el dolent som un equip», ha sentenciat Busquets. «És preocupant a nivell general». El capità ha assumit la responsabilitat en el gol de Falcao. «En el gol m’adormo i em roben la cartera. Ens falta una mica de tot: d’anar, creure, concentració, sort. No fem partits desastrosos, tenim ocasions, avui fins i tot un penal... Però si sumes tot és molt difícil perquè ells ens fan gol i nosaltres, no».

El Barça va sumar aquesta setmana Ansu Fati i De Jong a la llista de lesionats. Fins a 15 jugadors han sigut a la infermeria des que ha començat la temporada, una cosa que complica la confecció de l’onze. 

Per sisè partit seguit Ter Stegen ha encaixat en la primera ocasió rival. Els que deien que el problema era Messi, que no corria i que sense ell el Barça jugaria millor, constaten que el seu vaticini ha sigut tan erroni com la frase de Bartomeu que el club no vivia una «crisi institucional». Un any després ja no estan ni el president ni el davanter argentí i ningú respon a la pregunta que va fer Koeman al final de la temporada: «¿Qui marcarà els 30 gols de Messi quan no hi sigui?».

Davant el Rayo, el Barça ha tornat a evidenciar la falta ja no de punteria sinó de capacitat de generar ocasions. El primer i únic xut entre els tres pals ha sigut en el minut 71 en el penal fallat per un Memphis que s’ha encallat.

«Normalment tenim jugadors que poden marcar gols, Agüero ha sigut sempre golejador i fa anys que Memphis marca de 15 a 20 gols per temporada», va valorar el tècnic neerlandès al ser interrogat per la xifra d’un gol en els seus cinc partits com a visitant. «Tenim mala sort, tenim lesions, són excuses», va comentar Koeman, que va sumar De Jong i Ansu Fati a la llista de baixes. 

Bloqueig mental

Notícies relacionades

Des que ha començat la temporada, a part de perdre peces com Messi o Griezmann, ha vist com fins a 15 jugadors han estat a la infermeria, una cosa que li complica les coses a l’hora de confeccionar l’onze. «Hem fet un bon partit malgrat les baixes, però no es pot dir quan no marques». Tan sols ha celebrat nou gols en els últims 10 partits. L’entrenador blaugrana va assumir que la mala dinàmica de resultats pot estar afectant mentalment l’equip. «És normal, marcar o empatar ens dona moral, veus un altre partit en el qual et sents superior amb oportunitats grans i no marques, arriba un moment en què tens més dubtes del normal».

La imatge de Koeman amb les mans a les butxaques durant el partit desprenia la mateixa desolació que a la sala de premsa, quan va respondre amb un lacònic «no ho sé» a si el seu càrrec corre perill després de les derrotes davant el Madrid i el Rayo. «Hi ha molts partits per endavant, és clar que estic preocupat per l’efectivitat. No estic preocupat pel nostre joc. Sé que a Espanya això no compta, és 1-0 i millor no dir res». «És increïble que hàgim perdut avui», va rematar un tècnic que veu com, després d’haver guanyat una mica d’aire amb els triomfs davant València i Dinamo de Kíev, ara tornen a dibuixar-se ombres sobre el seu futur.