COMMEMORACIÓ BLAUGRANA

50 anys de màgia del Palau: el Barça celebra les bodes d’or del temple culer

  • El club commemora les bodes d’or del pavelló amb un emotiu acte amb moltes de les llegendes que van contribuir a la conquesta de 382 títols

  • «El gran repte del nou Palau és mantenir la màgia del vell Palau», diu Laporta, abans de l’assemblea que ha de decidir el futur de l’Espai Barça

50 anys de màgia del Palau: el Barça celebra les bodes d’or del temple culer

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les bodes d’or no es compleixen cada dia. I el Barça va voler celebrar els 50 anys del Palau Blaugrana amb un emotiu acte amb moltes de les llegendes que van contribuir a la conquesta de 382 títols oficials.

L’acte comptava amb la presència del president Joan Laporta, amb familiars d’Agustí Montal, el president que va inaugurar el pavelló el 23 d’octubre de 1971 i dels arquitectes Francesc Cavaller i Josep Soteras. Però els protagonistes van ser alguns dels herois d’aquestes cinc dècades, que van rememorar l’èpica i l’emoció de batalles inoblidables.

Alquímia i por escènica

Quico López Balsells tenia els ulls plorosos al recordar aquell partit inaugural del Barça d’handbol. Ell no va poder jugar-lo a l’estar lesionat, però expressava l’emoció de sentir que per fi eren a casa. Enric Masip, actual assessor del president i que va guanyar sis Copes d’Europa amb el ‘dream team’ d’handbol, recordava com en els moments clau emergia la màgia del Palau. «La màgia del Palau és la por escènica que els trasllades als altres i et fa ser imparable». «La màgia del Palau feia que les cames anessin soles», explicava Jordi Torras. L’excapità del Barça de futbol sala va recordar que el punt d’inflexió per a la secció va ser l’aposta de Laporta en el seu primer mandat.

Aíto García Reneses recordava les baralles per les hores d’entrenament en aquest pis compartit pel bàsquet, l’handbol, l’hoquei sobre patins i el futbol sala. Epi agraïa la «gran fortuna d’haver disfrutat durant 20 anys de les meravelles del Palau» i recordava les nits en què s’omplien fins i tot les escales per crear un ambient incomparable.

L’hoquei sobre patins va donar la primera Copa d’Europa al club i és la secció que més ceptres continentals ha aportat (22). Aitor Egurrola, l’home que més títols ha conquerit al club (76), comentava amb Gaby Cairo i Beto Borregán (que té la samarreta retirada) l’«orgull» de ser capità.

Notícies relacionades

Després de les seves intervencions i un vídeo amb els millors moments d’aquestes cinc dècades, Laporta tancava l’acte. «Som el millor club poliesportiu del món», destacava, assenyalant que de les 43 Copes d’Europa, 37 eren de les seccions. «És evident que l’atmosfera del Palau hi té molt a veure».

El mateix dia en què celebra les seves bodes d’or, es decideix el futur del Palau. L’assemblea votarà si tira endavant l’Espai Barça, el projecte que planteja que el nou Palau estigui construït el 2026. «El gran repte del nou Palau és mantenir la màgia del vell Palau», sentenciava Laporta, abans d’enfrontar el partit decisiu de l’assemblea.

Temes:

Barça