ES REPRÈN L’ASSEMBLEA

L’assemblea de compromissaris aprova l’‘Espai Barça’

L’assemblea de compromissaris aprova l’‘Espai Barça’

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Assemblea de Compromissaris ha donat llum verda a l’Espai Barça, l’impuls definitiu que necessitava el macroprojecte de remodelació de les instal·lacions del club. La votació ha atorgat carta blanca a la directiva de Laporta, que demanava als socis el permís per subscriure un pla de finançament per valor de 1.500 milions d’euros.

El percentatge de votació ha sigut clar. Hi havia presents a la sala 445 compromissaris dels 455 acreditats fins aleshores. Han votat a favor 405 persones, mentre que 21 van alçar la papereta amb el ‘No’ i 6 no s’han pronunciat amb la cartolina del vot en blanc.

Joan Laporta havia reprès l’Assemblea de Compromissaris que es va suspendre diumenge amb un al·legat de benvinguda per defensar l’Espai Barça abans que s’abordessin les respostes a les preguntes dels socis, que va ser el punt en el qual es va parar per assistir al Barça-València. El president ha volgut rematar les intervencions anteriors de Maria Elena Fort, vicepresidenta institucional, i Ferran Reverter, el director general, que van defensar l’aprovació del projecte amb el pla de finançament per 1.500 milions d’euros.

Laporta va exposar només dos motius per demanar el sí dels compromissaris. Necessitava que 260 persones l’hi donessin. Eren els 2/3 legals dels assistents. Amb prou feines van ser 389 persones les que van acudir a la segona part de l’assemblea. La meitat que diumenge passat (770 la cota màxima) de 4.457 compromissaris. És a dir, només un 8%. Una pírrica assistència tractant-se d’un club amb més de 140.000 socis.

El president, en el seu breu parlament, va incidir en la necessitat econòmica del Barça per modernitzar les seves instal·lacions. «Els rivals ens han avançat i necessitem reflotar l’economia del club per competir amb ells», va exposar, al·ludint als 7 estadis espanyols remodelats en els últims anys i la urgència d’obtenir nous ingressos per a un club ofegat amb 1.350 milions d’euros de deute.

«Un lloc de pelegrinatge»

«Un lloc de pelegrinatge»Laporta ha presentat la votació com «una oportunitat única» perquè no es retardi més «un projecte que ens hem trobat [l’aprovat pel referèndum del 2014 convocat per Josep Maria Bartomeu], que s’ha quedat obsolet i desfasat» i que s’ha hagut de reformular. Va avançar que no faria «una presentació apocalíptica» i no la va fer.

Notícies relacionades

Va garantir, això sí, que els socis seran informats «de cada euro invertit en cada partida» i que la directiva actuaria amb total transparència. Sí que va vaticinar que l’Espai Barça serà «un lloc de pelegrinatge» per l’atractiu que generaran les instal·lacions del Barça completament noves i actives, «serà un lloc culturalment molt atractiu».

«Volem reflotar el club sense vulnerar els nostres valors», va respondre a una pregunta d’un soci de la setmana passada, va assegurar Laporta, insistint que l’estructura del finançament (coordinada amb Goldman Sachs, tot i que hi ha altres inversors, va deixar entreveure el president) no suposaria «cap augment de la despesa ordinària, no posarà en perill el patrimoni del club ni condicionarà la gestió esportiva».