«ANSU NO POT FER MIRACLES»

Koeman: «¿Els xiulets del públic? Els entenc, jo també penso així»

Koeman: «¿Els xiulets del públic? Els entenc, jo també penso així»

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Estava enfadat, però molt. Molt més que de costum. Tot i que després, una vegada va comparèixer a la sala de premsa, 45 minuts després d’acabat el partit, Ronald Koeman va voler oferir una imatge de calma. Irreal calma perquè el Barça va jugar amb foc davant el Dinamo de Kíev, un equip sense rematada. I un equip, el blaugrana, que té una ànima caritativa que inquieta el seu entrenador. «No podem perdonar tant en un dia en què ens juguem la vida», va confessar el neerlandès. 

Va perdonar i gairebé es precipita a l’abisme perquè aquest 1-0, un gol que portava la firma d’un central (Piqué) ja que els davanters no estaven lúcids, li permet seguir en aquest exercici de funambulisme que suposa la Champions per al Barcelona. «Hem sigut superiors, però cal sentenciar. Després d’una hora has d’anar 2-0 o 3-0 i és una cosa que costa d’entendre», va assegurar el tècnic, que va entendre, això sí, la reacció del públic, que també es va enfadar com ell amb l’actitud de l’equip.

El Camp Nou és un estadi vell, obsolet, que cau a trossos. I els que venen ni omplen la seva meitat, però són militants. Més que mai. Però també tenen dret a expressar la seva queixa. «¿Els xiulets del públic? Els entenc. Jo, també penso així», va assegurar Koeman unint-se a aquesta queixa de l’afició blaugrana, que es frega els ulls perquè els seus davanters tenen el punt de mira a la grada i no a la porteria ucraïnesa.

Davanters assenyalats

Tot i així, i al ser preguntat si podria guanyar el Madrid amb aquest joc inert, que no té ànima, el tècnic va respondre després de forma breu. «Sí, ¿per què no?, va afirmar Koeman, que després va ser extremament comprensiu amb Ansu Fati i l’ocasió que va fallar. Ocasió que ell mateix va provocar amb la seva pressió.

¿Ansu? Això demostra que li falten coses, és normal. Ell necessita temps per millorar en tot. Complirà 19 anys i no es pot demanar a aquesta edat que ell resoldrà tot el que va deixar Messi», va afirmar l’entrenador.

Notícies relacionades

Calma amb aquest jove. Calma amb aquest nen al qual no vol carregar de més pressió. I ja té molt en un club, renovat en la mateixa nit del partit fins i tot el 2027 i amb una clàusula de 1.000 milions d’euros perquè necessita nous rostres per atalaiar una mica de llum després de partits tenebrosos com el viscut davant el Dinamo. Per això, Koeman va demanar «responsabilitat» als davanters, els grans assenyalats d’aquells 93 minuts plens d’ineficàcia.

«Han de tenir millor entesa entre ells, la posició que l’equip necessita, ens va faltar una mica més de profunditat, ens compliquem, de vegades, en joc molt curt. Aprendre a tenir més distància entre els davanters, té la llibertat de jugar però també han de ser responsables».