VIATGE DE MATEU ALEMANY A PORTO

El Barça ultima la renovació d’Ansu Fati

  • Mateu Alemany, director de futbol del club blaugrana, es va reunir a Portugal amb Jorge Mendes, l’agent del davanter, per concretar els detalls finals de l’acord

  • La directiva de Laporta, després d’assegurar la renovació de Pedri fins al 2026, amb clàusula de 1.000 milions d’euros, s’apressa per garantir la continuïtat dels joves talents

El Barça ultima la renovació d’Ansu Fati

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

El Barça té pressa per renovar Ansu Fati, el pilar de la reconstrucció esportiva del club. Té pressa a assegurar-se la continuïtat del davanter, de 18 anys, que ha tingut un impacte immediat a l’equip després d’estar 11 mesos lesionat, erigit en la nova referència tant esportiva com comercial del club.

Mateu Alemany, director de futbol blaugrana, va viatjar dilluns a Porto, segons ha revelat ‘Mundo Deportivo’, per reunir-se amb Jorge Mendes, l’agent d’Ansu, i concretar els detalls d’un acord de renovació que li permeti seguir fins al 2026, tot i que no s’han facilitat les dades d’aquest nou vincle.

La idea del Barça, com va fer la setmana passada amb Pedri, que va renovar fins al 2026 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros, la més alta de la plantilla, és anunciar l’acord amb Ansu Fati al més aviat possible. Si es pot abans del clàssic contra el Madrid i la represa de l’assemblea de compromissaris, que serà el pròxim 23, molt millor.

L’amo del 10

Ansu, que ha sigut sondejat pels grans clubs europeus al comprovar que el seu contracte expirava el 2022 tot i que el Barça afirmava que podia ampliar-lo, de manera unilateral, fins al 2024, ha mantingut sempre ferma la seva idea de no moure’s del Camp Nou. Per això va acceptar, després de consulta amb els capitans, lluir el 10 que va portar Messi durant una dècada. I també ha volgut mantenir-se al marge de qualsevol oferta d’altres clubs.

Notícies relacionades

Ja a l’estiu del 2020, el Manchester United es va interessar per Ansu. Però ni el Barça ni tampoc ell van voler escoltar aquestes proposicions que arribaven lluny del Camp Nou. Laporta s’ha fixat com a prioritat absoluta mantenir l’esquelet dels joves per impulsar la reconstrucció del Barça. Per això Alemany va viatar a Portugal per ultimar en aquesta reunió amb Mendes les claus del primer gran contracte d’Ansu Fati, ja convertit en el líder ofensiu de l’equip. 

Primer va ser Pedri, ara es negocia amb Ansu i després serà el torn de Gavi. Després, el d’Araujo... El Barça comença a establir les bases del seu futur esportiu, tot i que, en realitat, són les del seu present.