KOEMAN: «HI HA MOLT BONA CONNEXIÓ»

Ansu Fati-Memphis, química immediata

  • El retorn del jove davanter reanima el Barça perquè en tot just 95 minuts de Lliga ha marcat dos gols

  • El neerlandès agraeix la verticalitat i profunditat del seu nou soci, que genera més eficàcia i verí

Ansu Fati-Memphis, química immediata

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

S’entenen. I es busquen. S’entenen, malgrat que no es coneixien i que amb prou feines han coincidit quatre partits amb la samarreta del Barça. A més, cap enfrontament complet. S’entenen Memphis i Ansu Fati perquè també es necessiten. Hi havia química entre ells, fins i tot abans de coincidir sobre la gespa.

Ara, són decisius perquè encarnen l’esperança del Barça en l’atac, que es juga aquest dimecres el seu futur a Europa davant el Dinamo de Kíev. Són l’esperança a l’espera que algun dia torni Dembélé.

Al francès se l’espera després del clàssic, per la qual cosa Koeman va teixir una davantera inèdita davant el València, que li va permetre retrobar-se amb el gol després de dos partits quedant-se sec.

180 minuts d’ineficàcia davant Benfica (vuit rematades, zero a porteria) i Atlètic (nou i només a la porta d’Oblak), que van saltar pels aires davant el València (12 xuts, cinc de ben enfocats) quan Ansu va giravoltar pel flanc esquerre abans d’albirar la figura del seu amic i company Memphis.

Es van connectar tots dos en una jugada en la qual el neerlandès, aprofitant a més que Dest tenia obert el camp per la dreta, amb l’amenaça interior d’una irrupció de Frenkie de Jong. Tot va ser tan ràpid com va la vida d’Ansu (tres partits de Lliga, dos gols en només 95 minuts) des que ha tornat després d’estar 11 mesos lesionat, sent operat fins en quatre ocasions, tres d’aquestes confirmades pel mateix club.

Un xut amb aire ‘messiànic’

Ràpida va ser l’aproximació al balcó de l’àrea del jove davanter. Més ràpida va ser la passada, ja al primer toc, de Memphis per deixar a Ansu el panorama que buscava, amb fins a tres blaugrane a l’interior de l’àrea de Cillessen, que tenia fins a cinc defenses al seu voltant. Però aquest triple moviment, liderat des de l’esquerra per Ansu, va permetre la creació de l’espai necessari per a aquest imponent xut que tenia un aire messiànic.

«Ansu és molt important amb la seva velocitat, amb la seva profunditat. Té un contra un i, a més, té gol»

Frenkie de Jong, jugador del Barça

Leo ho feia sempre amb l’esquerra, ajustant la pilota fins a buscar les cantonades inferiors de la xarxa. Ansu, en canvi, va firmar un cop amb la dreta superb. Retrat d’aquesta química que tant necessita el Barça, un equip que mancava de desequilibri i regat. «Ansu és molt important amb la seva velocitat, amb la seva profunditat», va recalcar Frenkie de Jong. «Té un contra un i, a més, té gol. Estem contents que hagi tornat», va afegir el centrecampista.

Atac amb format nou

Més content està Koeman perquè ha recuperat tots aquests registres (velocitat, regat, desequilibri) que abans no tenia en el seu atac, incloent la versió del ‘Dest extrem’. «Tots dos poden jugar de nou. I tots dos en poden jugar més en banda. Són jugadors que necessiten la seva llibertat», va argumentar el tècnic blaugrana, feliç al comprovar que la química que es veia en els entrenaments ha tingut una ràpida rèplica en els partits.

Química d’impacte immediat en un necessitat Barça on no hi ha gaire temps per esperar. «Han demostrat en la jugada de l’empat que hi ha una bona connexió entre els dos», va confessar Koeman, reconeixent el valor d’aquesta jugada tramada per Ansu i Memphis perquè «l’equip jugués després millor».

No és Ansu, ni tampoc pretén ser-ho, un extrem a l’ús, tot i que arrenqui per la banda esquerra. No és tampoc Memphis, ni tampoc pretén ser-ho, un nou clàssic. Ni de bon tros. Li encanta abandonar l’àrea, venir a buscar la pilota i llavors aprofitar el seu poderós físic. L’1-1, una fuetada des de fora de l’àrea, revela els recursos que té Ansu. I el penal, discutit i protestat pel València, va retratar la versió de pur nou que oculta Ansu. 

Notícies relacionades

Jugadors que es retroalimenten. Jugadors que es potencien. Ansu-Memphis, una parella més que imprescindible en el Barça sense Messi, any u.