L’ASSEMBLEA DE SOCIS

Romeu concedeix 14 entrevistes en cinc dies per defensar el ‘pla Laporta’

  • El club ha escollit el vicepresident econòmic que ocupa la butaca reservada al conseller Giró per convèncer els socis compromissaris

  • El temor de perdre les votacions ha fet que Romeu hagi anat a totes per superar una assemblea que es considera «històrica»

Romeu concedeix 14 entrevistes en cinc dies per defensar el ‘pla Laporta’
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Mai abans un directiu del Barça s’havia mostrat tan xerraire i esplèndid en i amb els mitjans de comunicació de Barcelona. Mai abans, en el termini de cinc dies, de l’11 al 15 d’octubre, un directiu, en aquest cas el vicepresident econòmic de la junta de Joan Laporta, Eduard Romeu, havia concedit fins a 14 entrevistes a mitjans catalans.

Mai abans, probablement, el Barça havia tingut necessitat d’expressar-se i, sobretot, tractar de convèncer els 4.457 socis compromissaris que demà assistiran, a partir de les 15.00 hores, a l’assemblea decisiva i importantíssima (alguns han arribat a qualificar-la de les més important de la història del ‘més que un club’) en la qual, a més d’exposar la «nefasta» gestió de Josep María Bartomeu, segons expressió del CEO, Ferran Reverter, s’hauran d’aprovar peticions tan importants i transcendentals com els crèdits de Goldman&Sachs de 2.000 milions d’euros, el delicat tema de l’Espai Barça i la congelació de l’article 67 dels Estatuts del club.

Vicepresident suplent

Romeu, el somni del qual és ser algun dia president del Barça, tal com va expressar el dia en què es va convertir, no només en el vicepresident econòmic de Laporta, en substitució de l’actual conseller d’Economia, Jaume Giró, sinó també quan va avalar amb la seva fortuna personal el nou president, ha concedit l’última setmana 14 entrevistes des que Laporta va aparèixer, el passat 8 d’octubre a RAC1, dos dies després que Reverter mostrés el desastrós estat de comptes del Barça, i ha tancat la seva actuació avui, a ‘La Vanguardia’, assenyalant que sent «certa empatia cap a l’expresident Bartomeu».

El Barça ha decidit convertir Romeu en el seu primer espasa a l’hora de mirar de convèncer els compromissaris que aquesta junta mereix, com assenyala un dels amos d’Audax Renovables, «dos anys de marge per arreglar l’economia del club». Per això Romeu ha aparegut a tots els mitjans catalans (algunes televisions estatals s’han queixat per no haver tingut entrevistes amb membres de l’‘staff’ blaugrana) intentant demostrar que el Barça és en bones mans. La presència de Romeu als mitjans, en comparació amb la resta d’alts directius, és espectacular: dues entrevistes de Laporta, vuit d’Elena Fort i una de Rafa Yuste.

Prescindir de Messi

Des del «no podíem permetre’ns Messi» a ‘Sport’ fins al «Bartomeu hauria d’estar tapadet, ja que el deute del club ha pujat 500 milions en els últims dos anys i mig» a EL PERIÓDICO, Romeu ha anat esmicolant tot el que s’han trobat i, sobretot, ha demanat paciència al soci perquè està segur que «en dos anys, podrem ja competir amb els altres grans clubs a la recerca de grans fitxatges». Això sí, Romeu es va atrevir a afirmar que, al gener, disposaran de 20 milions per al mercat d’hivern. No cal dir que per a ell «és molt atrevit pensar en Haaland per a aquest estiu».

Sense arribar a la frase de Laporta en la seva entrevista a ‘Sport’ («proclamem la resurrecció del Barça, amb tocs místics ja que vaig ser a la benedicció del pare Abat de Montserrat»), Romeu ha denunciat que «la trampa és a la massa salarial» i que la solució passa per «recuperar el model que mai es va haver d’abandonar, el de confiar en La Masia».

Perill de dimissió

Notícies relacionades

Del que no ha parlat en cap d’aquestes 14 entrevistes el vicepresident-portaveu ha sigut del perill, sí comentat per Laporta a ‘Sport’, que el president i la junta dimiteixin en els pròxims dies en cas que no es congeli l’article 67 dels Estatuts, el document que vigila la gestió del patrimoni del Barça. Aquest article 67 exigeix a la junta directiva el poder tancar tots els exercicis amb un resultat positiu després d’impostos. Això sí, li concedeix un marge de dos tancaments de comptes per compensar les pèrdues en cas que s’hagin produït. Si no se «sanegen» en el termini establert, la directiva hauria de presentar la seva dimissió.

Laporta, que no Romeu, demanarà als socis compromissaris la «suspensió provisional» d’aquest article «fins a la restitució del patrimoni net positiu» després de presentar unes pèrdues de 481 milions d’euros, que imputa a l’anterior directiu, en l’exercici 2020/21. «No ens ho fem nosaltres mateixos més difícil del que ja és», va justificar el nou-vell president en la seva xerrada amb ‘Sport’, on va afirmar que si aquest article no es congela, dimitirà.

Temes:

Barça