LA INVOLUCIÓ DEL BARÇA

Koeman, la gestió de la pobresa

  • El tècnic no troba solucions per reactivar un equip debilitat, que manca d’equilibri i gol

Koeman, la gestió de la pobresa

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Sis partits, dos sistemes tàctics i el Barça camina decadent en una involució que amenaça de carregar-se a Ronald Koeman. L’equip no avança. Més aviat, retrocedeix. Víctima com és també de la precarietat que envolta la plantilla, castigada per una deficient planificació inicial, agreujada, a més, per les sortides de Messi i Griezmann en un mateix estiu.

«Ens falten quatre davanters, Ansu, Dembélé, Kun i Braithwaite, i ara ens dona per al que ens dona, però competirem», va confessar Piqué després de l’empat a Cadis que submergeix l’equip en una altra enrevessada situació.

A Koeman, col·locat en el centre de l’escenari pel seu retrat realista i pragmàtic de la ruïnosa situació esportiva, conseqüència del caos econòmic, li toca gestionar la pobresa.

Ens falten quatre davanters, Ansu, Dembélé, Kun i Braithwaite, i ara ens dona per al que ens dona, però competirem»

Piqué, capità del Barça

No troba la tecla el tècnic en aquesta recerca cada vegada més ansiosa, apressat per la situació de tremenda debilitat que viu des de l’estiu quan el mateix Joan Laporta li va demanar 15 dies per trobar un tècnic millor. Com que no el va trobar, va continuar el neerlandès, atrapat en aquests dos mesos inicials, amb la davantera titular a la infermeria.

Griezmann, Emerson, Demir...

Griezmann, Emerson, Demir...Va començar el Barça sense Messi, però sent, o això semblava, el Barça de Griezmann. En els tres primers partits (Reial Societat, Atlhletic i Getafe), el francès havia de ser el líder. Però l’últim dia de mercat va marxar regalat a l’Atlètic. En el seu lloc juga ara el jove Demir, que ni ha passat pel filial ja que ha arribat directament del Rapid de Viena.

Va mantenir de sortida Koeman el 4-3-3 que tant li agrada al president, amb Emerson sent titular. Hores després va volar el lateral a Londres per fitxar pel Tottenham. Un altre signe de la inestabilitat del club.

El model de Cruyff, però sense Riqui Puig i Umtiti com a eixos estratègics, una petició expressa de Laporta. El del planter va aparèixer aquesta última setmana (16 minuts davant el Granada i 10 contra el Cadis), mentre el francès ni ha trepitjat el camp. És l’únic de la plantilla que no ha jugat.

És igual utilitzar el 4-3-3, la bíblia del cruyffisme, segons Laporta, ni amb el 3-5-2, el sistema amb el qual Koeman va obtenir millor rendiment la temporada passada, amb Messi, això sí, el Barça millora.

Senyals inquietants

Notícies relacionades

En el seu joc ha anat emetent cada vegada senyals més inquietants i preocupants. El retorn als tres centrals va provocar el nou cisma entre president i entrenador, amb el 0-3 del Bayern com una prova més que l’equip no està preparat per competir a Europa. Fa sis anys que no guanya la Champions.

Tampoc està competint a la Lliga, on no ha perdut ni un partit (dues victòries i tres empats), però s’apaga la seva flama, sobretot en l’aspecte ofensiu. Un gol marcat en els 180 últims minuts i porta la firma d’Araujo, un central. Desencertat Memphis, el Barça no té més amenaça a dalt, malvivint en la inquietud que pateix sense fi.

EL DIBUIX TÀCTIC DEL BARÇA DE KOEMAN

L’estrena amb la Reial

Va arrencar Koeman amb el 4-3-3 convertint Griezmann a la bandera del seu atac juntament amb Memphis. I amb Neto ocupant el lloc del lesionat Ter Stegen.

Manté dibuix i en repeteix onze

No va tocar res Koeman, però l’aclaparadora pressió de l’Athletic va desajustar el Barça de tal manera que va patir un turment en el nou San Mamés.

Va canviar Koeman gairebé tota la defensa

Va modificar el tècnic la defensa, tot i que va mantenir la idea del 4-3-3, introduint, a més, Sergi Roberto com a interior dret.

La tornada als tres centrals

Va tornar Koeman al format que millor rendiment li va donar la temporada passada. Però el Bayern, sense accelerar massa, va sotmetre el Barça amb una senzilla golejada. L’equip blaugrana ni va xutar a porta

Demir; extrem dret; Coutinho, extrem esquerrà

Va durar poc la fórmula dels tres centrals. Contra el Granada, va tornar el 4-3-3 amb dos extrems que mai havien coincidit. El jove Demir (dreta) i Coutinho (esquerra) escortaven a Memphis.

Tornada al ‘9’ clàssic

Mateix sistema, diferent idea. Del nou mòbil i dinàmic (Memphis) davant el Granada al nou clàssic i tradicional contra el Cadis (Luuk de Jong). Però amb un element comú en els dos partits: la falta de punteria.