DEBAT

¿Pot aconseguir més aquesta plantilla? Exjugadors del Barça ofereixen la seva opinió

Diversos exfutbolistes blaugrana responen a la pregunta de si es pot competir millor amb els jugadors de què disposa Koeman

¿Pot aconseguir més aquesta plantilla? Exjugadors del Barça ofereixen la seva opinió

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

JULIO ALBERTO

«El Barça té una bona plantilla però cal ser realistes: són molts joves i molt bons jugadors, però per poder afrontar Lliga, Champions, Copa crec que estem lluny de tenir l’equip que hem tingut amb Messi, Xavi, Iniesta, etc. Estem en un moment molt difícil per al club econòmicament, socialment i esportivament i crec que l’equip necessita temps per aconseguir els seus objectius: lluitar per tots els títols. El soci ha de tenir en compte que és un equip en construcció que necessitarà dues o tres temporades per poder lluitar pels títols».

PICHI ALONSO

«Sent conscient que hi ha una plantilla debilitada tota aquesta frase de: ‘és la que hi ha’, demà o demà passat potser és diferent. Està condicionat per moltes baixes, sobretot en atac; continuo pensant que si Dembélé i Ansu tornen bé, no m’estranyaria que el Barça acabi lluitant per la Lliga. El futbolista depèn molt de l’estat anímic. El Barça ha de jugar millor i manar».

JAVIER SAVIOLA

«L’equip té jugadors intel·ligents i amb experiència que segurament li posaran pit a la situació i tiraran endavant. Això acaba de començar, no és tan dramàtic. Queda molta lliga, ve la Champions... Queda molt per competir. Es pot suportar. No crec que la millora impliqui un canvi d’entrenador. Cal tenir paciència. És un entrenador que ho va fer molt bé la temporada passada. Al món del futbol falta paciència i ràpidament, quan no hi ha resultats, als entrenadors no se’ls espera. Tant de bo passi aviat aquest procés i comenci la roda. Quan guanyes dos o tres partits, guanyes confiança i tot va millor»,

FRANCESC XAVIER GARCÍA PIMIENTA

«El problema és que el dimarts anterior el Barça juga a una cosa que no toca a nivell defensiu i dilluns ho fa a nivell ofensiu. Els jugadors no estan acostumats a fer ni el que van fer dimarts davant el Bayern ni el que van fer davant el Granada».

RONALD DE BOER

«El Barça està en un moment molt difícil. El més important és estar tranquil. Cal analitzar què és el que no va bé. L’equip té baixes i jugadors nous amb qui cal tenir paciència. I crec que Koeman ha de seguir, porta poc temps, és molt bon entrenador, té el cor blaugrana i segur que tindrà èxit. Voldria jugar amb un 4-3-3, però pensa que ara mateix no és possible. Quan es perden partits en els grans clubs, les crítiques són també grans. És la vida de l’entrenador i cal acceptar-ho. De tota manera crec que se li està faltant de vegades al respecte a Ronald Koeman. Tant de bo el president tingui tranquil·litat i veurem què passa».

LUIS MILLA

Notícies relacionades

«El Barça ha de fer un pas endavant i canviar moltes coses. Potser es donava molta importància al joc de Messi, ara ha de canviar i jugar amb més mentalitat d’equip sòlid. Koeman té feina, té baixes importants i en atac està costant. És positiu que jugadors joves estiguin fent un pas endavant. El que no pot fer un club com el Barça és canviar cada dos per tres. Koeman porta poc temps a la banqueta. És cert, no obstant, un club gran com el blaugrana funciona a curt termini. La competició ja ha començat i al final els resultats són els que manen».

RAMON CALDERÉ

«Després de veure tantes crítiques, el meu suport a Ronald. Plantilla totalment descompensada i mal planificada. Ni està definida per tenir la pilota ni per jugar a la contra. Tenim lesionats importants (Kun Agüero, Dembélé, Ansu Fati) que recuperats farà que sigui molt diferent. Sigues tu, Ronald».