EN UN DOCUMENTAL

Koeman a Laporta: «Digue’m si no soc prou bo»

  • El tècnic revela la conversa que va mantenir al juny amb el president quan aquest li va dir que només seguiria si no li trobava substitut

  • «És hipocresia d’alt nivell», expressa l’agent de l’entrenador, Rob Jansen

Koeman a Laporta: «Digue’m si no soc prou bo»

FCB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una tensa setmana amb encreuament de missatges i retrets entre Ronald Koeman i Joan Laporta (i el seu entorn) ha tingut el colofó aquest divendres amb la revelació, per part del tècnic del Barça, de la conversa que va mantenir amb el president el mes de juny, quan Laporta i la seva junta debatia si hi havia d’haver relleu o no a la banqueta. Koeman explica en un documental emès al seu país com Laporta li va anunciar que li buscava relleu i com ell mateix li va reclamar que resolgués ràpid la situació.

«Ens havíem avingut sempre. I llavors, el president em diu: ‘Encara tinc dubtes. Necessitem més temps i buscarem altres opcions per al lloc d’entrenador. No podem aclarir res més’», explica el preparador n el documental ‘Força Koeman’. El seu agent, Rob Jansen, afegeix que «Laporta va dir que necessitava dues o tres setmanes per trobar un nou candidat. I que, si no el trobava, llavors Ronald podria continuar a la banqueta».

«Una decisió boja»

Notícies relacionades

Una situació incòmoda per a Koeman, que quedava en uns llimbs difícil de suportar, que clarament el desprestigiava i debilitava la seva posició. Per això el tècnic, segons explica, li va exigir resoldre l’assumpte sense més dilació. «El president és el president i és aquí per prendre decisions. Li vaig dir que em digués que no soc prou bo per entrenar l’equip i que així podríem acabar amb aquella història. Li vaig dir: ‘Arregla-ho si no em vols. Fes-ho. Però no em deixis amb aquesta incertesa dient-me que sortiràs a buscar altres opcions’».

El seu agent no es talla a l’hora de definir la situació viscuda en aquells mesos: «Era una decisió boja [la de prescindir de Koeman], fonamentada en res. Basada només en les seves sensacions. Una bogeria... Jo no vaig tornar a parlar amb Laporta. Però afortunadament, la gent que l’envolta va contribuir que Koeman es quedés», explica en relació amb Mateu Alemany i Ramon Planes, els valedors de la seva continuïtat. «Llavors, el president va sortir davant els mitjans dient que continuarien junts, que són amics... aquesta és la hipocresia de l’esport d’alt nivell», critica Jansen.