MADRID I ATHLETIC, TAMBÉ

El Barça impugna l’acord de la Lliga amb CVC

  • El club denuncia que «era un xec en blanc» a la Lliga a més que «hipotecava el futur del Barça en els pròxims 50 anys»

  • «En cap moment ens mostren els documents que corroboren aquestes xifres i aquest acord», afirma Eduard Romeu, vicepresident econòmic blaugrana

El Barça impugna l’acord de la Lliga amb CVC

AFP / PAU BARRENA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça ha impugnat l’acord de la Lliga de Futbol Professional (LFP) amb CVC adoptat en l’assemblea del passat 12 d’agost. Aquest és un dels acords adoptats per la junta directiva blaugrana en la reunió de dijous passat en la qual es van anunciar unes pèrdues de 481 milions d’euros corresponents al curs 20-21, a més de fixar el pressupost del 21-22 en 765.

Madrid i Athletic s’han unit a aquesta denúncia del Barcelona per considerar que «és un acord que vulnera el previst en la normativa aplicable, i en particular, entre d’altres, el reial decret llei 5/2015», a més de queixar-se que va ser «adoptat en el marc d’un procediment notòriament irregular i irrespectuós amb les mínimes garanties exigibles a aquests efectes», segons ha fet públic el club blanc en un comunicat oficial, «especialment davant una operació de tal transcendència i durada».

«Informació insuficient»

Joan Laporta, el president del Barça, obre així un nou front en la seva lluita contra Tebas, que havia denunciat que la marxa de Messi no es devia a motius econòmics com sí que sosté el club blaugrana. «Volem impugnar per dues raons», ha argumentat Eduard Romeu, vicepresident econòmic, en un missatge divulgat a través dels mitjans oficials del Barcelona.

«La primera raó és perquè la convocatòria de la Lliga portava una informació insuficient», ha argumentat Romeu, i ha recordat que no disposaven de prou dades «per avaluar-la i prendre una decisió». A més, el Barça argumenta que «la segona raó és que en el transcurs de la mateixa Assemblea del 12 d’agost es va produir un canvi de criteri i es va demanar l’aprovació d’una cosa diferent al que s’havia plantejat inicialment».

«Deia que el Barça rebria un import molt important, però en cap moments ens van mostrar els documents que corroboraven aquestes xifres i aquest acord»

Eduard Romeu, vicepresident Barça

Divulgats aquests arguments, el Barça sosté amb fermesa la seva impugnació. «Això suposava un xec en blanc per a la Lliga i creiem que això no és correcte»; ha comentat el vicepresident econòmic blaugrana. «En un primer moment només ens van informar dels aspectes positius de l’acord», ha revelat Romeu.

«Deia que el Barça rebria un import molt important, però en cap moment ens van mostrar els documents que corroboraven aquestes xifres i aquest acord», ha denunciat l’home que controla els números a les oficines del Camp Nou. «Quan finalment vam rebre la documentació necessària per firmar-la i vamllegir el document ens vam adonar que no corresponia anteriorment».

Notícies relacionades

Per això, l’enèrgica resposta del club blaugrana. «Suposava hipotecar el club a molt llarg termini, per ser més exactes a 50 anys. El que ens plantejava aquest acord és que aquest fons invertia 2.602 milions d’euros i, al final del període, acabava rebent 22.000 milions d’euros».

El Barça, igual com el Madrid i l’Athletic, recalca que l’acord de Tebas amb CVC no estava documentat com ells exigien. «Potser hi ha clubs que necessiten finançament i, per tant, poden tenir una lectura positiva d’aquesta operació. Però no és el cas de clubs com el nostre que sí que tenim aquesta capacitat, ho hem demostrat recentment firmant una operació cinc vegades més barata del que ens estan plantejant».