ESTRENA EUROPEA (21.00 h)

Horari i on veure a la TV el Barça-Bayern de Champions

Les baixes en atac i l’entitat del rival, principals contratemps per a l’equip de Koeman, que tornarà a disfrutar del públic a Europa

Horari i on veure a la TV el Barça-Bayern de Champions

FC Barcelona

3
Es llegeix en minuts

Ha passat exactament un any i un mes d’aquella debacle blaugrana a Lisboa en la Champions, on el Barça va naufragar davant el rodet del Bayern de Munic, encaixant un vergonyós 2-8 que va deixar els culers absolutament horroritzats. El futbol sempre et dona segones oportunitats, i avui els blaugrana tindran un duel de revenja davant els bavaresos alCamp Nou (21 h, Movistar Liga de Campeones). Serà en el primer partit d’aquesta Champions 21-22, en la qual l’aficionat barcelonista tornarà a disfrutar del públic a l’estadi dos anys després.

No ha canviat gaire el panorama des d’aquella fatídica nit d’agost. El Barça continua patint els estralls d’una mala gestió que s’ha acarnissat amb l’entitat fins al punt que el millor jugador de tots els temps, Leo Messi, va haver de marxar per la porta del darrere. A l’adeu de l’argentí s’hi va afegir el del francès Antoine Griezmann, que l’últim dia de mercat va posar rumb a l’Atlètic, cosa que deixava minvada la zona ofensiva dels blaugrana.

Baixes en atac

Sense la seva gran estrella i altres baixes de pes, Ronald Koeman arribarà al partit llastada per la situació esportiva i institucional i amb la majoria dels jugadors d’atac a la infermeria. Ansu, Dembélé, Braithwaite i el ‘Kun’ Agüero no estan disponibles per a un dels duels més exigents d’aquest inici de temporada, que estrenarà la competició europea.

El tècnic haurà de decidir quin sistema (4-3-3 o 3-5-2) pot fer més mal a un equip bavarès sòlid i consistent, que compta amb l’astre Lewandowski a les seves files. Memphis Depay és l’única esperança a la qual s’aferren els aficionats culers, ja que hi arriba en un impressionant moment de forma.

El Bayern, amb més ritme de competició, també té alguns dubtes per confeccionar el seu onze inicial. Julian Nagelsmann ha recuperat el davanter polonès i Coman, que van viatjar a Barcelona, però té diversos jugadors tocats després de l’aturada de seleccions. Gnabry serà la incògnita d’última hora després que es retirés lesionat aquest cap de setmana passat, en el matx que els bavaresos van derrotar per 1-4 el RB Leipzig i en què van mostrar una vegada més la seva ferma candidatura a la Bundesliga.

El factor Coutinho

Els precedents entre el Barça i els alemanys donen clarament la condició de favorit a l’equip visitant. En els 11 partits disputats prèviament, el Bayern es va imposar en 7 ocasions, els blaugrana van aconseguir 2 victòries i va haver-hi 2 empats. L’última vegada va ser en el contundent 2-8, que va acabar amb dos gols de Coutinho, que avui podria ser la novetat a l’onze de Koeman després de recuperar-se de la greu lesió. L’altre partit de la jornada del grup E enfrontarà el Dinamo de Kíev i Benfica (21 h, Movistar+) a l’Estadi Olímpic ucraïnès.

L’entrenador holandès té les baixes confirmades de Dembélé, Braithwaite, Ansu Fati i Agüero. L’acabat de fitxar Luuk de Jong podria ser la novetat a l’onze titular. Per la seva banda, Nagelsmann ha recuperat els seus efectius i només té l’absència al mig del camp del francès Tolisso. L’àrbitre del matx serà el col·legiat anglès Michael Oliver.

Quan es juga el FC Barcelona - Bayern de Munic

El partit corresponent a la jornada 1 de la fase de grups de la Champions League es disputa aquest dimarts 14 de setembre, a les 21.00 hores (hora peninsular).

On veure el partit a la TV

Notícies relacionades

El partit es jugarà davant un màxim de 40.000 espectadors al Camp Nou i el retransmeten els canals Movistar Liga de Campeones (dial 50 de Movistar) M. Liga de Campeones 2 i LaLiga TV Bar.

La web d’EL PERIÓDICO en farà un seguiment al minut des d’una hora abans del xiulet inicial.